Stadshelden
Smaakmakers van de stad
Deze stadshelden werken elke dag aan een duurzamer voedselsysteem en brengen je dichter bij de smaakvolle en gezonde voedselcultuur van Amsterdamse bodem. Ontdek hun producten, winkel of restaurant!

Sababa’s
Sababa biedt gezond, duurzaam comfort food zonder troep: heerlijke Midden-Oosterse smaken op drie locaties!

Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.

Thull’s Deli
Thull’s Deli brengt unieke pickles en dranken, met passie voor fermentatie, smaak en gezonde maaltijden.

De aanzet
De aanzet; de eerste supermarkt die échte prijzen rekent, inclusief de impact op mens en milieu!

Restaurant Merkelbach
Restaurant Merkelbach, gevestigd in Huize Frankendael, biedt lokale, seizoensgebonden gerechten in een historische setting.

Pllek
Pllek biedt verrassende, gerechten met 75% vegetarische opties en veel seizoensgebonden smaken.

Soil Vegan Café
Soil Vegan Cafe biedt heerlijke plantaardige wereldse gerechten met pure en lokale ingrediënten.

Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.

Little Plant Pantry
Little Plant Pantry is een zero-waste winkel, waar biologische voeding en ethische consumptie centraal staan.

Kometen Brood
Bij kometen brood wordt er elke ochtend verse biologische zuurdesembroden gebakken.

Oficina
Oficina verbindt smaken, design en verhalen via een seizoensgebonden kantine, food design studio en unieke winkel.

Pal & Leo
Pal & Leo maakt gezonde, gluten-vrije, biologische granola’s met 60% noten.

De Kookfabriek
Bij de Kookfabriek kun je verschillende kookworkshops volgen waarbij je samen met anderen een duurzaam seizoensmenu waarin lokale biologische groenten centraal staan, samenstelt én bereidt onder begeleiding van een deskundige chef.

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.

House of Fermentation
House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.

Sooo Kimchi
Sooo Kimchi, opgericht tijdens de lockdown, maakt duurzame, veganistische kimchi geïnspireerd door Zuid-Korea.

Oma’s Soep
Oma’s Soep verbindt jong en oud, bestrijdt eenzaamheid bij ouderen en gebruikt winst voor sociale impact.

Clay’s Bananenbrood
Clay’s Bananenbrood biedt duurzaam, ambachtelijk en gezond bananenbrood, gemaakt van geredde bananen en volledig vegan, lactosevrij en zonder conserveringsmiddelen.

Buurvrouw Lisa
Kleinschalig (eenvrouws) bedrijf dat siropen, jams en tafelzuren maakt van zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden groenten en fruit.

Dick Schaap Horecagroothandel
Dick Schaap levert lokaal verbouwde groenten en fruit aan Amsterdamse horeca en ondersteunt gezonde projecten.

Studio Osdorperban
PIPAX! Duurzame lekkere Amsterdamse zonnebloempitjes gemaakt door jongeren uit Osdorp!

Tuin van Eten
De Tuin van Eten heeft een vegetarisch afhaalmenu, catering en snacks, met een eigen moestuin.

Wheat Pray Love
Joey en Sherilyn creëerden na jaren experimenteren een hoogwaardige, eiwitrijke seitan en delen deze nu met de stad.

Markt Centraal
Stichting Markt Centraal organiseert culturele en culinaire evenementen, waaronder het populaire Markt Maal met live muziek.