Over Ons

Van Amsterdamse Bodem is de plek waar jij je kennismaakt met (nieuwe) voedselinitiatieven in Amsterdam, je op de hoogte wordt gehouden van voedselevents in de stad én waar jij met al jouw vragen over voedsel en stadslandbouw terecht kunt bij ons loket. Oftewel, het platform waar vanuit jij wegwijs wordt gemaakt door het voedsellandschap van Amsterdam.

Van Amsterdamse Bodem is in 2017 opgezet door een samenwerking van De Gemeente Amsterdam, De Gezonde Stad, Pakhuis de Zwijger, Eetbaar Amsterdam, AMS, Hogeschool van Amsterdam en Anmec.
Op dit moment wordt Van Amsterdamse Bodem voortgezet door De Gezonde Stad in samenwerking met Food Cabinet en gefinancierd door de Gemeente Amsterdam.

Meedoen?
Wil je een initiatief aanmelden? Of heb je een evenement voor onze agenda? Een algemene vraag over dit platform? Neem dan contact met ons op via info@vanamsterdamsebodem.nl. Lever hierbij altijd zo volledig mogelijke informatie en een foto van jouw initiatief/event aan.

Wil je op de hoogte blijven wanneer wij speciale evenementen organiseren? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

De Gezonde Stad - Annick Mantoua

De Gezonde Stad wil Amsterdam duurzaam en gezond maken. Dit doen zij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten en events te starten en bewoners met duurzame initiatieven te ondersteunen. Ze richt zich op vijf thema’s: groen, grondstoffen, schone lucht, energie, en voedsel. Vragen? Mail met Annick Mantoua op annick@degezondestad.org.

Gemeente Amsterdam - Frank Bakkum

De gemeente Amsterdam is enthousiast over de vele voedselinitiatieven in de stad en de opkomst van stadslandbouw. Met een voedselstrategie en de strategie Amsterdam Circulair draagt ze bij aan de voedseltransitie door innovatieve en duurzame voedselinitiatieven te stimuleren. Ook op verwante thema’s als gezondheid-gezonde voedselomgeving en natuur- en milieueducatie heeft de gemeente een actieve rol. Voor vragen aan Frank, mail je naar F.Bakkum@amsterdam.nl.