Stadsverhalen

Verhalen, tips en ideeën van voedselrijke bodem

Onze stad is een smeltkroes van smaken en culturen uit alle windstreken. Duik in de wereld van bevlogen ondernemers en bewoners 

Interview: Moestuinschool Amsterdam

Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.

Interview: Onze Groenteboer

Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.

Interview: De Nieuwe Keuken

Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.

Interview: Matthijs Westerwoudt van Wilder Land

Matthijs van Wilder Land brengt lekkere producten zoals (ijs)thee en pasta op de markt die de natuur helpen te herstellen. Ze maken van monoland een wilderland waarin méér biodiversiteit is.

Interview: Tu Anh – Bajestuin

Wat in 2013 op een stuk braakliggend terrein begon als een kleine guerillatuin in bakken,  is inmiddels uitgegroeid tot een weelderige permacultuurtuin die niet meer weg te denken is uit Bajesdorp: De Bajestuin. Wij spraken met coördinator Tu Anh Lam.

Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief

Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!

Interview: Zo maakt Studio Osdorperban Amsterdam duurzaam en gezond!

Interview: Zo maakt Studio Osdorperban Amsterdam duurzaam en gezond! Studio Osdorperban is een ontwerpstudio door en van jongeren uit Osdorp. …

Interview: Rhea’s vegan dumplings van geredde groenten

Catering collectief Tuindorp Deli-cious kookt gezond en duurzaam voor Amsterdammers die het hard nodig hebben. Wij interviewden Rhea Cachola, een van de oprichters van het collectief uit Amsterdam Noord.

Interview: Fleur en Zouhair brengen gerechten en talenten uit de wereld samen

A Beautiful Mess biedt in hun vier restaurants werkplekken aan mensen die ooit naar Nederland zijn gevlucht. Je proeft er de lekkerste gerechten uit de hele wereld.

Interview: Bij Yemayá’s eet je gezond, vers en vegan

Interview: Bij Yemayá’s eet je gezond, vers en vegan Sharon, Martin en Merrel startten een vegan community in Zuidoost. Yemayá’s …

Interview: De toekomst op je bord

Steeds meer mensen wonen in steden. Hoe zorgen we voor duurzaam, gezond en betaalbaar eten voor alle stadsbewoners? Wij interviewden oprichter Ard van de Kreeke van Growy, een vertical farm in Amsterdam Zuidoost.

Interview: Plants for dinner

Interview: Plants for dinner Maartje Nelissen en Daan Aveskamp zetten zich in voor een duurzamer voedselsysteem met toekomst en richten …

Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer

Bij Buurtkeuken Slotermeer is eten van gered voedsel de verbindende factor. Maar het is niet alleen maar eten redden en duurzaam bezig zijn.  Wij spraken uitgebreid met initiatiefnemer René de Cock. 

Interview: Donny Craves

Interview: Donny Craves ”Een derde van ons voedsel wordt verspild door schoonheidsfoutjes. Wij gaan dit tegen door reststromen te verwerken …