Stadsverhalen
Verhalen, tips en ideeën van voedselrijke bodem
Onze stad is een smeltkroes van smaken en culturen uit alle windstreken. Duik in de wereld van bevlogen ondernemers en bewoners
Interview: Zo maakt Studio Osdorperban Amsterdam duurzaam en gezond!
Interview: Zo maakt Studio Osdorperban Amsterdam duurzaam en gezond! Studio Osdorperban is een ontwerpstudio door en van jongeren uit Osdorp, …
Interview: Rhea’s vegan dumplings van geredde groenten
Interview: Rhea’s vegan dumplings van geredde groenten Catering collectief Tuindorp Deli-cious kookt gezond en duurzaam voor Amsterdammers die het hard …
Interview: Bij Yemayá’s eet je gezond, vers en vegan
Interview: Bij Yemayá’s eet je gezond, vers en vegan Sharon, Martin en Merrel startten een vegan community in Zuidoost. Hoe …
Interview: De toekomst op je bord
Interview: De toekomst op je bord Steeds meer mensen wonen in steden. Hoe zorgen we voor duurzaam, gezond en betaalbaar …
Interview: Fleur en Zouhair brengen gerechten en talenten uit de wereld samen
Interview: Fleur en Zouhair brengen gerechten en talenten uit de wereld samen Sociale onderneming A Beautiful Mess biedt in hun …
Interview: Paddenstoelen kweken met uitzicht op ‘t IJ
Interview: Paddenstoelen kweken met uitzicht op ‘t IJ “Het zijn wiskundige wezentjes die heel goed zijn in het maken van …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Matthijs Westerwoudt van Wilder Land
Interview: Matthijs Westerwoudt van Wilder Land Matthijs Westerwoudt van Wilder Land brengt samen met Daan van Diepen, lekkere producten zoals …
Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer
Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer Bij Buurtkeuken Slotermeer is eten van gered voedsel de verbindende factor. Maar het is niet …
Interview: Tu Anh – Bajestuin
Interview: Tu Anh – Bajestuin Wat in 2013 op een stuk braakliggend terrein begon als een kleine guerillatuin in bakken, …
Interview: Donny Craves
Interview: Donny Craves Appels met vorstschade, courgettes met een plekje en bieten die net te klein zijn: een derde van …
Interview: Plants for dinner
Interview: Plants for dinner Maartje Nelissen en Daan Aveskamp zetten zich in voor een duurzamer voedselsysteem met toekomst en richten …
Interview met Oos Kesbeke
Interview met Oos Kesbeke Even voorstellen: Oos Kesbeke, ‘directeur met hart’ van het familiebedrijf Kesbeke. Onder zijn leiding is Kesbeke …