Stadsverhalen

Verhalen, tips en ideeën van voedselrijke bodem

Onze stad is een smeltkroes van smaken en culturen uit alle windstreken. Duik in de wereld van bevlogen ondernemers en bewoners 

Interview: Zo maakt Studio Osdorperban Amsterdam duurzaam en gezond!

Interview: Zo maakt Studio Osdorperban Amsterdam duurzaam en gezond! Studio Osdorperban is een ontwerpstudio door en van jongeren uit Osdorp, …

Interview: Rhea’s vegan dumplings van geredde groenten

Interview: Rhea’s vegan dumplings van geredde groenten Catering collectief Tuindorp Deli-cious kookt gezond en duurzaam voor Amsterdammers die het hard …

Interview: Bij Yemayá’s eet je gezond, vers en vegan

Interview: Bij Yemayá’s eet je gezond, vers en vegan Sharon, Martin en Merrel startten een vegan community in Zuidoost. Hoe …

Interview: De toekomst op je bord

Interview: De toekomst op je bord Steeds meer mensen wonen in steden. Hoe zorgen we voor duurzaam, gezond en betaalbaar …

Interview: Fleur en Zouhair brengen gerechten en talenten uit de wereld samen

Interview: Fleur en Zouhair brengen gerechten en talenten uit de wereld samen Sociale onderneming A Beautiful Mess biedt in hun …

Interview: Paddenstoelen kweken met uitzicht op ‘t IJ

Interview: Paddenstoelen kweken met uitzicht op ‘t IJ “Het zijn wiskundige wezentjes die heel goed zijn in het maken van …

Interview: Onze Groenteboer

Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.

Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief

Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …

Interview: De Nieuwe Keuken

Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …

Interview: Matthijs Westerwoudt van Wilder Land

Interview: Matthijs Westerwoudt van Wilder Land Matthijs Westerwoudt van Wilder Land brengt samen met Daan van Diepen, lekkere producten zoals …

Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer

Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer Bij Buurtkeuken Slotermeer is eten van gered voedsel de verbindende factor. Maar het is niet …

Interview: Tu Anh – Bajestuin

Interview: Tu Anh – Bajestuin Wat in 2013 op een stuk braakliggend terrein begon als een kleine guerillatuin in bakken,  …

Interview: Donny Craves

Interview: Donny Craves Appels met vorstschade, courgettes met een plekje en bieten die net te klein zijn: een derde van …

Interview: Plants for dinner

Interview: Plants for dinner Maartje Nelissen en Daan Aveskamp zetten zich in voor een duurzamer voedselsysteem met toekomst en richten …

Interview met Oos Kesbeke

Interview met Oos Kesbeke Even voorstellen: Oos Kesbeke, ‘directeur met hart’ van het familiebedrijf Kesbeke. Onder zijn leiding is Kesbeke …