Stadshelden
Smaakmakers van de stad
Deze stadshelden werken elke dag aan een duurzamer voedselsysteem en brengen je dichter bij de smaakvolle en gezonde voedselcultuur van Amsterdamse bodem. Ontdek hun producten, winkel of restaurant!
Lait de Choco
Lait De Choco is een plantaardige chocolaterie, gericht op duurzaamheid, transparantie en het minimaliseren van verspilling.
Voedselcirkel Amsterdam
Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen, gered eten zoals verse groenten, fruit en brood.
De aanzet
De aanzet; de eerste supermarkt die échte prijzen rekent, inclusief de impact op mens en milieu!
Wilder Land
Wilder Land verbetert biodiversiteit met lokale (on)kruidenthee, ondersteunt boeren en natuur herstel.
Restaurant Merkelbach
Restaurant Merkelbach, gevestigd in Huize Frankendael, biedt lokale, seizoensgebonden gerechten in een historische setting.
NoordOogst
NoordOogst is een stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord waar duurzaamheid en lokaal produceren centraal staan. Help je mee met oogsten?
MOMA: More Than Milk Amsterdam
MOMA verbindt boeren en stedelingen via biologische zuivel, verhalen en gesprekken om biodiversiteit en een gezond voedselsysteem te bevorderen.
Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.
Fruittuin van West
Altijd al eens je eigen groenen en fruit willen plukken? Dat kan bij de Fruittuin van West! Een plek waar stad en platteland écht samenkomen.
Pllek
Pllek biedt verrassende, gerechten met 75% vegetarische opties en veel seizoensgebonden smaken.
Eigen Krachtvoer
Ontdek de natuur met Eigen Krachtvoer: wildplukken, workshops en genieten van een heerlijke maaltijd van je eigen oogst!
Soil Vegan Café
Soil Vegan Cafe biedt heerlijke plantaardige wereldse gerechten met pure en lokale ingrediënten.
BRET
Bar, restaurant en ontmoetingsplek met oog voor duurzaamheid, afvalvermindering en dierenwelzijn.
Lovechock
Een heerlijke chocolade die het welzijn van mens en planeet op duurzame wijze koestert.
Thijmens tuin
Thijmen Böekling teelt seizoensgebonden groenten, kruiden en bloemen, en verkoopt lokale producten aan consumenten en horeca.
De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd biedt culinaire diepvriestosti’s, gemaakt van restbrood om voedselverspilling tegen te gaan.
A Beautiful Mess
Een uniek restaurant met wereldse gerechten en een sociale missie. Ze bieden mensen die ooit naar Nederland zijn gevlucht de mogelijkheid om de Nederlandse taal te leren, een sociaal netwerk op te bouwen en hun toekomst te verkennen.
De VerbroederIJ
De VerbroederIJ is een sociale ontmoetingsplaats met terras, moestuin en een strandje. Alles is bedacht en onderhouden door de buurtbewoners zelf!
Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
Helen’s Free Food Market
Helen’s free food market helpt mensen met een kleine portemonnee in Amsterdam Noord door heerlijke groenten, fruit en brood gratis weg te geven.
Little Plant Pantry
Little Plant Pantry is een zero-waste winkel, waar biologische voeding en ethische consumptie centraal staan.
Kometen Brood
Bij kometen brood wordt er elke ochtend verse biologische zuurdesembroden gebakken.
Oficina
Oficina verbindt smaken, design en verhalen via een seizoensgebonden kantine, food design studio en unieke winkel.
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.