Stadshelden

Deze stadshelden werken elke dag aan een duurzamer voedselsysteem en brengen je dichter bij de smaakvolle en gezonde voedselcultuur van Amsterdamse bodem. Ontdek hun producten, winkel of restaurant!

Grow It Away

Grow it Away helpt Amsterdam om beter te worden in composteren, volgens de prpincipes van de Soil Food Web.

Sababa’s

Sababa biedt gezond, duurzaam comfort food zonder troep: heerlijke Midden-Oosterse smaken op drie locaties!

Baking Lab

Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.

Thull’s Deli

Thull’s Deli brengt unieke pickles en dranken, met passie voor fermentatie, smaak en gezonde maaltijden.

Tuintje van Adam

Tuintje van Adam is een stadslandbouwbedrijf in Noord, gespecialiseerd in de duurzame teelt van paddenstoelen.

Lait de Choco

Lait De Choco is een plantaardige chocolaterie, gericht op duurzaamheid, transparantie en het minimaliseren van verspilling.

Voedselcirkel Amsterdam

Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen, gered eten zoals verse groenten, fruit en brood.

De aanzet

De aanzet; de eerste supermarkt die échte prijzen rekent, inclusief de impact op mens en milieu!

Wilder Land

Wilder Land verbetert biodiversiteit met lokale (on)kruidenthee, ondersteunt boeren en natuur herstel.

Restaurant Merkelbach

Restaurant Merkelbach, gevestigd in Huize Frankendael, biedt lokale, seizoensgebonden gerechten in een historische setting.

stadstuinderij NoordOogst

De stadstuinderij is een groentepluktuin waar leden elke week hun eigen groenten, fruit en kruiden kunnen oogsten. Er is een groentetuin van 4000 m2, en een klein voedselbos van 2000 m2.

NoordOogst

NoordOogst is een stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord waar duurzaamheid en lokaal produceren centraal staan. Help je mee met oogsten?

MOMA: More Than Milk Amsterdam

MOMA verbindt boeren en stedelingen via biologische zuivel, verhalen en gesprekken om biodiversiteit en een gezond voedselsysteem te bevorderen.

Restaurant Elixer

Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.

Fruittuin van West

Altijd al eens je eigen groenen en fruit willen plukken? Dat kan bij de Fruittuin van West! Een plek waar stad en platteland écht samenkomen.

Pllek

Pllek biedt verrassende, gerechten met 75% vegetarische opties en veel seizoensgebonden smaken.

Eigen Krachtvoer

Ontdek de natuur met Eigen Krachtvoer: wildplukken, workshops en genieten van een heerlijke maaltijd van je eigen oogst!

Soil Vegan Café

Soil Vegan Cafe biedt heerlijke plantaardige wereldse gerechten met pure en lokale ingrediënten.

Boka’s

Bij Boka’s geniet je van een lekker ontbijt, van acai bowls tot sandwiches met zoveel mogelijke lokale producten.

BRET

Bar, restaurant en ontmoetingsplek met oog voor duurzaamheid, afvalvermindering en dierenwelzijn.

Lovechock

Een heerlijke chocolade die het welzijn van mens en planeet op duurzame wijze koestert.

Thijmens tuin

Thijmen Böekling teelt seizoensgebonden groenten, kruiden en bloemen, en verkoopt lokale producten aan consumenten en horeca.

De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.

A Beautiful Mess

Een uniek restaurant met wereldse gerechten en een sociale missie. Ze bieden mensen die ooit naar Nederland zijn gevlucht de mogelijkheid om de Nederlandse taal te leren, een sociaal netwerk op te bouwen en hun toekomst te verkennen.

Ben of ken jij een stadsheld? Aanmelden