Stadshelden

Smaakmakers van de stad

Deze stadshelden werken elke dag aan een duurzamer voedselsysteem en brengen je dichter bij de smaakvolle en gezonde voedselcultuur van Amsterdamse bodem. Ontdek hun producten, winkel of restaurant!

Lait de Choco

Lait De Choco is een plantaardige chocolaterie, gericht op duurzaamheid, transparantie en het minimaliseren van verspilling.

Voedselcirkel Amsterdam

Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen, gered eten zoals verse groenten, fruit en brood.

De aanzet

De aanzet; de eerste supermarkt die échte prijzen rekent, inclusief de impact op mens en milieu!

Wilder Land

Wilder Land verbetert biodiversiteit met lokale (on)kruidenthee, ondersteunt boeren en natuur herstel.

Restaurant Merkelbach

Restaurant Merkelbach, gevestigd in Huize Frankendael, biedt lokale, seizoensgebonden gerechten in een historische setting.

NoordOogst

NoordOogst is een stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord waar duurzaamheid en lokaal produceren centraal staan. Help je mee met oogsten?

MOMA: More Than Milk Amsterdam

MOMA verbindt boeren en stedelingen via biologische zuivel, verhalen en gesprekken om biodiversiteit en een gezond voedselsysteem te bevorderen.

Restaurant Elixer

Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.

Fruittuin van West

Altijd al eens je eigen groenen en fruit willen plukken? Dat kan bij de Fruittuin van West! Een plek waar stad en platteland écht samenkomen.

Pllek

Pllek biedt verrassende, gerechten met 75% vegetarische opties en veel seizoensgebonden smaken.

Eigen Krachtvoer

Ontdek de natuur met Eigen Krachtvoer: wildplukken, workshops en genieten van een heerlijke maaltijd van je eigen oogst!

Soil Vegan Café

Soil Vegan Cafe biedt heerlijke plantaardige wereldse gerechten met pure en lokale ingrediënten.

BRET

Bar, restaurant en ontmoetingsplek met oog voor duurzaamheid, afvalvermindering en dierenwelzijn.

Lovechock

Een heerlijke chocolade die het welzijn van mens en planeet op duurzame wijze koestert.

Thijmens tuin

Thijmen Böekling teelt seizoensgebonden groenten, kruiden en bloemen, en verkoopt lokale producten aan consumenten en horeca.

De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd biedt culinaire diepvriestosti’s, gemaakt van restbrood om voedselverspilling tegen te gaan.

A Beautiful Mess

Een uniek restaurant met wereldse gerechten en een sociale missie. Ze bieden mensen die ooit naar Nederland zijn gevlucht de mogelijkheid om de Nederlandse taal te leren, een sociaal netwerk op te bouwen en hun toekomst te verkennen.

De VerbroederIJ

De VerbroederIJ is een sociale ontmoetingsplaats met terras, moestuin en een strandje. Alles is bedacht en onderhouden door de buurtbewoners zelf!

Bakers & Bananas

Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.

Helen’s Free Food Market

Helen’s free food market helpt mensen met een kleine portemonnee in Amsterdam Noord door heerlijke groenten, fruit en brood gratis weg te geven.

Little Plant Pantry

Little Plant Pantry is een zero-waste winkel, waar biologische voeding en ethische consumptie centraal staan.

Kometen Brood

Bij kometen brood wordt er elke ochtend verse biologische zuurdesembroden gebakken.

Oficina

Oficina verbindt smaken, design en verhalen via een seizoensgebonden kantine, food design studio en unieke winkel.

Dik & Schil

Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.

Ben of ken jij een stadsheld? Aanmelden