Grow it Away
Vijf jaar geleden begon Jess, nu bekend als Compost Lady, met een kleine wormenbak op een winderig balkon in Amsterdam.
Samen met haar huisgenoot composteerde ze voedselresten, terwijl een groepje rode wormen dag en nacht hun werk deed. Wat in het begin voor wat opschudding zorgde, groeide al snel uit tot een bron van voldoening en bewondering voor de magie van composteren.
Het idee dat je niet bijdraagt aan het afvalprobleem, maar juist de natuur voedt, inspireerde Jess om dit gevoel met anderen te delen. Ze volgde de Soil Food Web-cursus van Dr. Elaine Ingham en haalde inspiratie uit Nicole Masters’ boek For the Love of Soil.
Nu brengt ze haar kennis in de praktijk en biedt ze compostdiensten aan huishoudens, kantoren en cafés in Amsterdam. Met de principes van de Soil Food Web als basis helpt ze de stad groener en duurzamer te maken, één compostbak tegelijk. Meer weten? Kijk dan op de website.
Fotocredits: Grow it Away



Grow It Away
Adres:Korte Papaverweg 4
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Voedselcirkel Amsterdam
Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen, gered eten zoals verse groenten, fruit en brood.

Boka’s
Bij Boka’s geniet je van een lekker ontbijt, van acai bowls tot sandwiches met zoveel mogelijke lokale producten.

Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.