Grow it Away
Vijf jaar geleden begon Jess, nu bekend als Compost Lady, met een kleine wormenbak op een winderig balkon in Amsterdam.
Samen met haar huisgenoot composteerde ze voedselresten, terwijl een groepje rode wormen dag en nacht hun werk deed. Wat in het begin voor wat opschudding zorgde, groeide al snel uit tot een bron van voldoening en bewondering voor de magie van composteren.
Het idee dat je niet bijdraagt aan het afvalprobleem, maar juist de natuur voedt, inspireerde Jess om dit gevoel met anderen te delen. Ze volgde de Soil Food Web-cursus van Dr. Elaine Ingham en haalde inspiratie uit Nicole Masters’ boek For the Love of Soil.
Nu brengt ze haar kennis in de praktijk en biedt ze compostdiensten aan huishoudens, kantoren en cafés in Amsterdam. Met de principes van de Soil Food Web als basis helpt ze de stad groener en duurzamer te maken, één compostbak tegelijk. Meer weten? Kijk dan op de website.
Fotocredits: Grow it Away



Grow It Away
Adres:Korte Papaverweg 4
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.

Thull’s Deli
Thull’s Deli brengt unieke pickles en dranken, met passie voor fermentatie, smaak en gezonde maaltijden.