Tips
Duurzamer eten begint thuis
inspirerende ideeën en tips om zelf aan de slag te gaan
Start met composteren!
Waarom je eetresten niet een tweede leven geven? Door te composteren zet je voedselresten om in waardevolle voeding voor je planten. Zo verminder je afval én zorg je voor gratis, duurzame voeding.
Het couscous recept van nadia zerouali
Nadia Zerouali, ambassadeur van de Vegaroute, deelt 3 recepten met jou! Een voor het maken van couscous op traditionele wijze, en …
Koop Lokaal
Er is veel te doen rondom lokaal voedsel. Het liefst eet je natuurlijk groente, fruit, vlees en vis van de de boer in de buurt. Dat lijkt nu soms nog ontoegankelijk, zeker vanuit de stad. Maar wist je dat je vrij makkelijk lokaal kunt kopen?
de voedselkringloop
In een natuurlijk ecosysteem komt alles wat gegeten wordt weer terug in de bodem. In de stad is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Maar daar kun jij verandering in brengen.
Moestuinieren in april
De lente is weer van start. Het wordt warmer en de zon gaat vaker schijnen. Dit betekent ook dat er van alles te doen valt in je moestuin!