Kometen Brood
Bij kometen brood wordt er elke ochtend verse biologische zuurdesembroden gebakken.
Bij Kometen Brood wordt er elke ochtend vers zuurdesembrood gebakken, gemaakt van biologische steengemalen granen. Elk brood rijst extra lang voor een volle, diepe smaak. Er worden geen toevoegingen gebruikt, behalve verschillende pitten en zaden, en uitsluitend biologische ingrediënten.
Kometen Brood heeft twee locaties! Het café op de NDSM Werf is de centrale plek waar alles gebeurt. Vanaf de bar is de open bakkerij zichtbaar, waar bezoekers het kneden van deeg en het rollen van croissantjes kunnen zien. Er is een ruim café waar naast croissants en belegde broodjes ook een uitgebreide lunch wordt geserveerd. Daarnaast kun je bij het Loket op het Marineterrein terecht voor koffie of gebak met uitzicht op het Oosterdokseiland.
Er worden ook workshops gegeven waar je leert om je eigen zuurdesembrood te bakken! Lard begeleidt de groep door alle fases van het proces, van kneden tot bakken, met veel tips en tricks.
Meer info? Kijk dan op de website.
Fotocredits: Marineterrein
Fotocredits: Kometen Brood
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Matthijs Westerwoudt van Wilder Land
Matthijs van Wilder Land brengt lekkere producten zoals (ijs)thee en pasta op de markt die de natuur helpen te herstellen. Ze maken van monoland een wilderland waarin méér biodiversiteit is.
Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.
De aanzet
De aanzet; de eerste supermarkt die échte prijzen rekent, inclusief de impact op mens en milieu!