
Op deze groentepluktuin in Weesp wordt duurzaam en diervriendelijk geboerd, en kan je zelf biologische seizoensgebonden voedsel komen oogsten.
Vers aan de Vecht is een initiatief van een groep mensen die een alternatief zoeken voor de bestaande voedselindustrie en op eigen beheer voedsel willen verbouwen en dieren willen houden. Duurzaam, lokaal, diervriendelijk en met respect voor de natuur.
Je kan voor een vast bedrag wekelijks komen plukken. Een moment van rust in de natuur, leer je alles over een duurzaam voedselsysteem én ontmoet je medeplukkers. Wel zo gezellig!
Daarnaast kun je bij boerderijwinkel Groene Griffioen terecht voor andere boodschappen zoals zuivel, eieren en kaas.
Wil je meer over Vers aan de Vecht weten, of je aanmelden op de plukkers-wachtlijst? Check de site!


Vers aan de Vecht
Adres:Lange Muiderweg 18A
Weesp
Meer van Amsterdamse bodem


Voedselbos Amsterdam Zuid-oost
Voedselbos Amsterdam Zuidoost (VBAZO) transformeert openbaar groen naar duurzame, eetbare ecosystemen verspreid over 45 hectare.

Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer
Bij Buurtkeuken Slotermeer is eten van gered voedsel de verbindende factor. Maar het is niet alleen maar eten redden en duurzaam bezig zijn. Wij spraken uitgebreid met initiatiefnemer René de Cock.

De aanzet
De aanzet; de eerste supermarkt die échte prijzen rekent, inclusief de impact op mens en milieu!