
Levain et le Vin is een zuurdesembakkerij en natuurlijke wijnwinkel waar ambacht centraal staan.
Hier wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke processen: zuurdesembrood wordt gemaakt zonder kunstmatige gisten, volledig gebaseerd op fermentatie met wilde gisten. Hetzelfde geldt voor de natuurwijn: die is puur druivensap, zonder chemische toevoegingen of onnodige interventies. De wijn komt van kleinschalige wijnboeren die met de hand oogsten, werken met traditionele houten persen en veel liefde en zorg in hun productie stoppen.
Wat deze bakkerij extra bijzonder maakt, is de focus op een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden, en oud brood krijgt een tweede leven als croutons. Bovendien worden alleen leveranciers gekozen die biologisch werken, lokaal produceren en duurzaamheid vooropstellen.
Fotocredits: Levain et le vin


levain et le vin
Adres:Jan Pieter Heijestraat 168
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Helen’s Free Food Market
Helen’s free food market helpt mensen met een kleine portemonnee in Amsterdam Noord door heerlijke groenten, fruit en brood gratis weg te geven.

De Groene Griffioen
De Groene Griffioen: een biologische boerderij met duurzame producten, van lokale bodem én een ruimte voor events.


Van de Koe
Van De Koe biedt cullinaire boters aan, gemaakt door boeren die natuurbeheer toepassen om biodiversiteit te bevorderen.