
Bij Mama’s Ravioli houden ze van verse handgevouwen pasta!
Met een eigen twist op traditionele familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie, wordt een breed assortiment verse pasta en handgevouwen ravioli gemaakt.
Slow Food staat centraal: alle ingrediënten komen van de lokale markt. Ze worden ingekocht bij kleine producenten binnen een straal van 30 km om de productieketen te verkorten en de lokale economie duurzaam te ondersteunen. Daarnaast werkt Mama’s Ravioli samen met Too Good to Go om voedselverspilling te verminderen en gebruikt het milieuvriendelijke verpakkingen zoals papier en glas.
Wil je zelf leren hoe je handgemaakte pasta maakt? Onder begeleiding van een professionele Italiaanse chef leer je de fijne kneepjes van handgemaakte pasta. En de workshop wordt afgesloten met een gezellige proeverij van je eigen creaties, inclusief een heerlijk glas Italiaanse wijn! Meer weten? Kijk dan op de website.
Mama’s Ravioli
Adres:Ottho Heldringstraat 7P
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

SauerCrowd
SauerCrowd maakt gefermenteerde producten met lokale ingrediënten, ondersteunt regeneratieve boerderijen en bevordert darmgezondheid.

Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.

Interview: Moestuinschool Amsterdam
Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.