Jara
Roots, Rice & Beans wil samen met de lokale community meer aandacht geven aan duurzaamheid, regeneratieve landbouwtechnieken, seizoenen en lokale keuzes voor voeding om zo een regeneratieve community te creëren. Ze geloven dat kennis op het gebied van composteren, oogsten en weten waar je eten vandaan komt, resulteert in een grotere en positieve impact voor vandaag en morgen.
Daarom kiezen ze bewust voor een duurzame manier om hun groenten te verbouwen, gewoon hier in Nieuw West. Aan de hand van regeneratieve landbouwtechnieken werken ze samen met Stadsgroenteboer en vele andere biologische boeren in Amsterdam en door het land. Doordat ze ervoor kiezen om lokale, seizoensgebonden ingrediënten te verbouwen en verwerken tot heerlijke producten hopen ze anderen te inspireren zelf te koken en meer bewustzijn te creëren rondom gezonde keuzes van voeding.
Ze werken zo veel mogelijk circulair, de cirkel start bij De Stadsgroenteboer en wordt versterkt door educatie, het organiseren van evenementen, het maken en bezorgen van producten vanuit Kitchen Republic naar de rest van Amsterdam, om uiteindelijk de compost weer terug te geven aan de aarde van De Stadsgroenteboer tijdens het volgende seizoen.
Zo heeft bijvoorbeeld oprichter en chef Andres Jara zijn eigen lijn met heerlijke dips en sauzen, Jara! En je kan de producten van Roots, Rice & Beans overal in de stad terugvinden.
English:
Roots Rice and Beans, together with the local community, wants to pay more attention to sustainability, regenerative farming techniques, seasons, and local food choices in order to create a regenerative community. They believe that knowledge of composting, harvesting, and knowing where your food comes from results in a greater and positive impact for today and tomorrow.
That is why they consciously choose a sustainable way to grow their vegetables, right here in Nieuw West. Using regenerative farming techniques, they work together with Stadsgroenteboer and 12 other organic farmers around The Netherlands.
By choosing to grow and process local, seasonal ingredients into delicious products, they hope to inspire others to cook for themselves and raise awareness about healthy food choices.
They work with circularity principles, the circle starts at De Stadsgroenteboer and is strengthened by education, production, organizing events, making and delivering products from the Kitchen Republic to the rest of Amsterdam and the country, to eventually return the compost to De Stadsgroenteboer’s soil to give life to the next generation of vegetables.
For example, founder and chef Andres Jara has his own line of delicious dips and sauces, Jara! And you can find Roots, Rice & Beans products all over town.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.