
Een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur staat centraal bij de Groene Griffioen.
Alles gebeurt biologisch en met zorg voor de omgeving. Het Skal-keurmerk garandeert dat er geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of preventieve medicijnen worden gebruikt. Door samen te werken met lokale partijen en voedselproductie transparant te maken, ontstaat een korte en eerlijke voedselketen.
De koeien leven zoveel mogelijk op een natuurlijke manier. Ze grazen buiten, hebben veel ruimte en krijgen biologisch voer. Omdat gekozen is voor een sterk koeienras met een goede weerstand, zijn medicijnen bijna nooit nodig. In plaats van te focussen op maximale melkproductie, krijgen de koeien een eenvoudig dieet van gras, kuilgras en een beetje krachtvoer.

Meer dan biologisch
En het verder gaat dan alleen biologisch boeren. Duurzaamheid staat bij alles centraal. Zelfvoorziening speelt daarbij een grote rol, bijvoorbeeld door eigen ruwvoer te verbouwen, jongvee zelf op te laten groeien en compost te maken van mest en plantenresten van het erf. Waterloze toiletten verminderen waterverbruik, en zonnepanelen wekken groene stroom op.

De beste producten
Tot slot verkoopt de boerderijwinkel alle zelfgemaakte kaas, verse melk en vlees van eigen koeien. Ook kun je bij De Groene Griffioen een zaal huren voor bijvoorbeeld teambuilding, workshops en vergaderingen. Wil je meer weten? Kijk dan op de website!
Fotocredits: De Groene Griffioen
De Groene Griffioen
Adres:Lange Muiderweg 18A
Weesp
Meer over minder verspilling

Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.
Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
Restaurant Merkelbach
Restaurant Merkelbach, gevestigd in Huize Frankendael, biedt lokale, seizoensgebonden gerechten in een historische setting.
