
Bakkerij mama
Als je aan komt fietsen, ruik je de geur van vers brood al vanuit het oude fabriekspand waar Karel zijn bakkerij is begonnen. Naast gewone tarwebroden vind je hier ook broden van bijzondere granen, zoals emmer, spelt, eenkoren en rogge. Die hebben een volle smaak, zijn vaak makkelijker te verteren en goed voor de natuur.
Maar deze bakkerij draait om meer dan alleen lekker brood. Karel werkt samen met lokale boeren die pure granen verbouwen, bakt op traditionele wijze, en geeft in de winkel graag persoonlijk advies.



Fotocredits: Carly Wollaert
bakkerij mama
Adres:Domineeslaan 31
Zwanenburg
Meer van Amsterdamse bodem

Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.

Interview: Plants for dinner
Interview: Plants for dinner Maartje Nelissen en Daan Aveskamp zetten zich in voor een duurzamer voedselsysteem met toekomst en richten …

Pure markt
Of je nu komt voor je boodschappen, een versgebakken taartje, een oester of een koud biertje: alles is met liefde gemaakt en je hoort zó van de maker waar het vandaan komt.