
Bakkerij mama
Als je aan komt fietsen, ruik je de geur van vers brood al vanuit het oude fabriekspand waar Karel zijn bakkerij is begonnen. Naast gewone tarwebroden vind je hier ook broden van bijzondere granen, zoals emmer, spelt, eenkoren en rogge. Die hebben een volle smaak, zijn vaak makkelijker te verteren en goed voor de natuur.
Maar deze bakkerij draait om meer dan alleen lekker brood. Karel werkt samen met lokale boeren die pure granen verbouwen, bakt op traditionele wijze, en geeft in de winkel graag persoonlijk advies.



Fotocredits: Carly Wollaert
bakkerij mama
Adres:Domineeslaan 31
Zwanenburg
Meer van Amsterdamse bodem

Meatless District
Meatless District is een 100% vegan restaurant, met lokale producten en wereldse gerechten.

Interview: De toekomst op je bord
Steeds meer mensen wonen in steden. Hoe zorgen we voor duurzaam, gezond en betaalbaar eten voor alle stadsbewoners? Wij interviewden oprichter Ard van de Kreeke van Growy, een vertical farm in Amsterdam Zuidoost.

BRET
Bar, restaurant en ontmoetingsplek met oog voor duurzaamheid, afvalvermindering en dierenwelzijn.