
Landgoed Rorik is een plek waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen.
Alles draait in cirkels: het restaurant kookt met producten van het landgoed, restjes gaan naar de varkens, en de varkens keren terug op het bord. Elk materiaal heeft een tweede leven—niets wordt besteld, alles is hergebruikt.
Achter Rorik staan wijnboeren Rubie & Eise, campinghouders Maartje & Atse, bio-boer Kasper, chefs Lennart & Kees en visionair Wouter. De camping verwelkomt iedereen die wil genieten van natuur, kunst en creativiteit. Help mee op de akkers, relax in de boomgaard of drink een glas zelfgemaakte wijn bij het kampvuur. Meer weten? Kijk dan op de website.
Fotocredits: Landgoed Rorik
Landgoed Rorik
Adres:Noorderweg
Beverwijk
Meer over minder verspilling

Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.
De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.