Bij Fort Negen willen ze de buurtbakkerij beter maken, goed voor de grond én de gezondheid.
De biologische granen van Fort Negen worden met zorg geselecteerd bij boeren in Nederland en Frankrijk die werken volgens de principes van regeneratieve landbouw. Samen met hen bouwen ze aan een open en transparante voedselketen. De granen worden met de hand verwerkt volgens een traditionele methode, waardoor meer voedingsstoffen en smaak behouden blijven.
Ambacht en fermentatie staan centraal. Alles wordt op het laatste moment gebakken, zodat Amsterdammers altijd vers brood in handen krijgen. De eerste broden en croissants komen nét voor openingstijd uit de oven, en de hele dag door blijven ze bakken. Dankzij hun methode blijft het brood langer vers, perfect tegen verspilling!
Naast de bakkerij is er een patisserie met een assortiment dat meebeweegt met de seizoenen. Om de hoek vind je hun sandwichbar, waar belegde broodjes worden geserveerd, zoveel mogelijk huisgemaakt en bereid met lokale ingrediënten.
Fotocredits: Jurre Rompa, Leila van Rooden & Fort Negen




Fort Negen
Adres:Jan Evertsenstraat 31
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Dignita
Dignita serveert gezonde, lokale brunchgerechten en ondersteunt via het Not For Sale-model kwetsbare groepen.


Fruittuin van West
Altijd al eens je eigen groenen en fruit willen plukken? Dat kan bij de Fruittuin van West! Een plek waar stad en platteland écht samenkomen.

Pllek
Pllek biedt verrassende, gerechten met 75% vegetarische opties en veel seizoensgebonden smaken.