De Breedijkhoeve

De Breedijk Hoeve is een biologische boerderij met honderd hectare grond in landelijk Amsterdam-Noord. Hun koeien en kalfjes lopen een groot deel van het jaar buiten in het weiland!

De Breedijkhoeve

De Breedijk Hoeve is een biologische boerderij met honderd hectare grond in landelijk Amsterdam-Noord. Landelijk-Noord is onderdeel van Waterland-Oost, een cultuurhistorisch waardevol veenweidegebied.

De Breedijk Hoeve kiest voor een biologische werkwijze, waarbij hun zoogkoeien (koeien waarbij de kalfjes bij de moeder mogen blijven om haar melk te drinken) met hun kalfjes en de schapen met hun lammetjes een groot deel van het jaar buiten in het weiland mogen lopen. Koeien kalveren maximaal een keer per jaar en staan zo lang mogelijk op de wei. De koeien zijn een mix van rassen: Lakenvelder, Limousines en Bonte koeien, zo geven ze een goede kwaliteit vlees met een fijne structuur en een heerlijke smaak.

Op de boerderij kan je maandag tot vrijdag tussen 10 en 15 langskomen en het vlees van hun zoogkoeien kopen. Daarnaast wordt er ook jam geproduceerd, met vruchten van eigen landgoed. Check de website voor hun producten en voor meer informatie.

De Breedijkhoeve
Ga naar de website »

Bloemendalergouw 37
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Noord

Trefwoorden: Boerderij, biologisch, duurzaam