Amstergaard

Een kralenketting van gaarden door de hele stad!

Amstergaard

Amstergaard plant midden in het centrum voedselbossen. Dit betekent dat er op een gelaagde manier wordt beplant met gewassen die meerjarig blijven bloeien en groeien. Het is eetbaar en esthetisch. Er ontstaan zo in het centrum kleine ecosystemen die onze leefomgeving doen verbeteren! Dit doen ze samen met buurtbewoners.

In de grond in het centrum zitten veel ondergrondse leidingen. Amstergaard bedacht hierop een oplossing: als het planten niet in de grond kan, waarom doen we het niet boven de grond? In grote, zeskantsbakken, gemaakt van duurzaam, lokaal hout, met een regenwater buffer groeien nu de duurzaam gekweekte gewassen. Bij elke constructie staat een ‘wormenhotel’ waar de wormenpoep samen met groente en fruit resten gebruikt wordt om vruchtbare grond te produceren.

De Stichting heeft inmiddels twee locaties in Amsterdam. De eerste is ene strook op De Ruijterkade, om te zorgen voor meer groen in de buurt. Dit was in samenwerking met buurtbewoners en met hulp van een subsidie van de gemeente. Hierna was de museumhaven aan de buurt. Deze locatie bestond voorheen namelijk geheel uit steen. Kom een keertje langs bij deze mini-ecosystemen, proef, en geniet op een van de bankjes van het prachtige uitzicht! Check de website en socialmediakanalen van de Amstergaard voor de meest actuele informatie en projecten.

Amstergaard
Ga naar de website »

Oosterdok 12, De Ruijterkade 105-153
Amsterdam

Thema:

Buurt: Centrum

Trefwoorden: voedselbos, circulair,