
Baking Lab
Baking Lab, zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Zo wordt oud brood verwerkt in nieuw brood of gebruikt voor quiches. Koffieshots en fruitvezels uit de sapcentrifuge vinden hun weg naar taarten en gebak. Zelfs de restwarmte uit de keuken wordt slim hergebruikt om de compostbak en tuinkas te verwarmen. Niet voor niets is Baking Lab een belangrijk onderdeel van de Bord tot Bodem Route!
De bakkerij begon ooit als ontmoetingsplek waar buurtbewoners betrokken werden bij het bakproces. Nu is het een plek waar bezoekers huisgemaakte producten proeven, workshops volgen en meel kunnen kopen. Kleinschaligheid is essentieel om overzicht en betrokkenheid te behouden. Zo blijft het gehele proces transparant en toegankelijk voor iedereen.


Baking Lab
Adres:Linnaeusstraat 99
Amsterdam
Meer over minder verspilling

Fruittuin van Moerkerken
Fruittuin Van Moerkerken in Amsterdam Nieuw-West is een groene ontmoetingsplek met boomgaard, kas en beheerdershuis, beheerd door Cascoland en buurtbewoners.

JuiceBrothers
JuiceBrothers maakt dagelijks biologische, koudgeperste sappen die voedzaam zijn en barsten van smaak.

WOW Plantage
De Plantage, stadstuin bij WOW hostel, experimenteert met stedelijke voedselproductie en stimuleert bewust wording.

De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.

Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.

Landgoed Rorik
Rorik is een circulair landgoed in Beverwijk waar natuur, landbouw en recreatie samenkomen.
SmaakrouteRed je Restjes Route

Oma’s Soep
Oma’s Soep verbindt jong en oud, bestrijdt eenzaamheid bij ouderen en maken de lekkerste soep!

Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!

Donny Craves
Heerlijke vegan brownies, cakes en koeken die verspilling tegen gaan.

Fort Negen
Fort Negen is een ambachtelijke en biologische desembakkerij met verse, seizoensgebonden specials.


Mijn Stadstuin
MijnStadstuin biedt 4 hectare stadslandbouw in Nieuw West, waar je zelf groenten kunt verbouwen met gemak.

Tour de boer
Beleef een gezellige dag op het erf van coöperatie Ranunculus met rondleidingen, dieren, muziek, lekker eten en zelf oogsten.

Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.

BRET
Bar, restaurant en ontmoetingsplek met oog voor duurzaamheid, afvalvermindering en dierenwelzijn.