Op deze groentepluktuin in Weesp wordt duurzaam en diervriendelijk geboerd, en kan je zelf biologische seizoensgebonden voedsel komen oogsten.
Vers aan de Vecht is een initiatief van een groep mensen die een alternatief zoeken voor de bestaande voedselindustrie en op eigen beheer voedsel willen verbouwen en dieren willen houden. Duurzaam, lokaal, diervriendelijk en met respect voor de natuur.
Je kan voor een vast bedrag wekelijks komen plukken. Een moment van rust in de natuur, leer je alles over een duurzaam voedselsysteem én ontmoet je medeplukkers. Wel zo gezellig!
Daarnaast kun je bij boerderijwinkel Groene Griffioen terecht voor andere boodschappen zoals zuivel, eieren en kaas.
Wil je meer over Vers aan de Vecht weten, of je aanmelden op de plukkers-wachtlijst? Check de site!
Vers aan de Vecht
Adres:Lange Muiderweg 18A
Weesp
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Tu Anh – Bajestuin
Wat in 2013 op een stuk braakliggend terrein begon als een kleine guerillatuin in bakken, is inmiddels uitgegroeid tot een weelderige permacultuurtuin die niet meer weg te denken is uit Bajesdorp: De Bajestuin. Wij spraken met coördinator Tu Anh Lam.
Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.