Verspillingsvrije week

Red jij je restjes?

Verspillingsvrije week

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Van 11 tot 17 september staat Nederland in het teken van de verspillingsvrije week! We dagen je uit om deze week zo min mogelijk voedsel te verspillen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. 

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee aan de Verspillingsvrije Week van 11 tot en met 17 september. Iedereen die eet kan meedoen. Door je eten slim te bewaren en zo de aarde te sparen. Een simpele daad voor een beter klimaat!

Zo kun je meedoen

Gedurende deze week vinden er verschillende acties plaats, ook in Amsterdam.  Kom bijvoorbeeld op maandag 11 september naar de kraam van Cocasa op het Amstelveld, of op dinsdag 12 of vrijdag 15 september naar de Groene Kans in Nieuw West. Of leer een verspillingsvrij brood bakken in een workshop bij Baking Lab. Neem een kijkje in de agenda op deze site voor een overzicht van alle activiteiten. Of check de website Samen Tegen Voedselverspilling voor meer informatie en tips om zelf thuis mee aan de slag te gaan!

Amsterdamse initiatieven tegen voedselverspilling

Amsterdam bruist van de duurzame voedselinitiatieven die voedselverspilling proberen te voorkomen, niet alleen tijdens deze week, maar het hele jaar rond. Wij lichten er een paar voor je uit:

Tip: Ben je benieuwd welke verspillingsvrije voedselinitiatieven er bij jou in de buurt zitten? Kijk dan op onze initiatievenpagina, klik op 'verspillingsvrij'  en op jouw stadsdeel.

Blijf op de hoogte!

Elke maand lichten wij de leukste nieuwe en bestaande voedselinitiatieven in de stad uit in onze nieuwsbrief. Ontvang je deze nog niet? Meld je dan nu aan en blijf op de hoogte!

 

Terug naar homepage