Smaakroutes van Amsterdam

Onze stad heeft honderden verschillende keukens en smaken om te ontdekken. Met de Smaakroutes van Amsterdam nemen wij je graag mee op pad langs adresjes die eruit springen. Omdat ze werken met producten en smaken samengesteld op Van Amsterdamse bodem, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan of lekkere gezonde plantaardige gerechten serveren.

 

De Bord tot Bodem Route
Ontdek de lekkerste circulaire adresjes van Amsterdam! In deze route duik je in de voedselkringloop en maak je de reis van de bodem naar je bord. En weer terug. Chef Geneal Harreman neemt je mee langs de leukste plekken in Noord en Oost. Ben jij liefhebber van lekker lokaal, duurzaam eten? Dan is deze route voor jou!

Ga snel naar de Bord tot Bodem Route →

 

De Vegaroute
Ga mee op pad en ontdek de meest duurzame en lekkere vega(n) eetadresjes in de stad. In deze route tippen culinair ondernemer Nadia Zerouali en chef Emmo Achthoven welke vega(n) lekkernijen je moet proeven in Amsterdam West en Noord. Lekker, gezond en duurzaam!

Ga snel naar de Vegaroute →

 

De Grote Smaken Speurtocht
Chef en (kinder)kookboekenschrijver Samuel Levie neemt je tijdens deze speurtocht mee langs al zijn lievelingsplekken in Amsterdam-West. Leer over de verschillende smaken en waar je eten vandaan komt. Proef bijvoorbeeld zuur bij Kesbeke, en pittig bij Dumplings. Een leuk dagje uit voor jong en oud!

Ga snel naar de Grote Smaken Speurtocht →

 

De Suri Route
In deze route tipt chef Donovan Kraag welke Surinaamse lekkernijen je moet ruiken, zien én proeven. Zo kan bijvoorbeeld Ricardo's niet ontbreken op zijn route. Maar hij tipt ook de lekkerste (vega) broodjes én waar je moet zijn voor Heri Heri.  Kortom een route waarvan het water je in de mond loopt.

Ga snel naar de Suri Route →

 

De Red je Restjesroute
Deze route staat in het teken van voedselverspilling. De adresjes op de route zetten zich in om voedselverspilling tegen te gaan. Ze gooien niets weg, of gebruiken eeuwenoude technieken, zoals roken of inmaken, om voedsel langer houdbaar te maken. Dat levert bijzonder lekkere smaken op! Download de gratis route en ga op pad.

Ga snel naar de Red je Restjes Route →

Smaak van Amsterdam routeDeze route is van najaar 2021, maar nog steeds hartstikke leuk om te doen!
De gemiddelde maaltijd legt 30.000 kilometer af voordat het op je bord ligt. Met deze route dagen wij je uit om het in 15 kilometer te doen! Ga langs verschillende lokale ondernemers om ingrediënten voor een heerlijke (zomerse) stamppot te shoppen.

Ga snel naar de Smaak van Amsterdam route → 

Meer routes komen eraan....
Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe routes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Foto: Carly Wollaert