Smaakroutes van Amsterdam

Onze stad heeft honderden verschillende keukens en smaken om te ontdekken. Met de Smaakroutes van Amsterdam nemen wij je graag mee op pad langs adresjes die eruit springen. Omdat ze werken met producten en smaken samengesteld op Van Amsterdamse bodem, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan of lekkere gezonde plantaardige gerechten serveren.

De Vegaroute
Ga mee op pad en ontdek de meest duurzame en lekkere vega(n) eetadresjes in de stad. In deze route tippen culinair ondernemer Nadia Zerouali en chef Emmo Achthoven welke vega(n) lekkernijen je moet proeven in Amsterdam West en Noord. Lekker, gezond en duurzaam!

 

Ga snel naar de Vegaroute →

 

De Grote Smaken Speurtocht
Chef en (kinder)kookboekenschrijver Samuel Levie neemt je tijdens deze speurtocht mee langs al zijn lievelingsplekken in Amsterdam-West. Leer over de verschillende smaken en waar je eten vandaan komt en ontdek hoe Amsterdamse voedselondernemers hun best doen om het aanbod in de stad wat gezonder, duurzamer en lokaler te maken. Proef bijvoorbeeld zuur bij Kesbeke, zoet bij Tony’s Chocolonely en pittig bij Dumplings. Een leuk dagje uit voor jong en oud!

Ga snel naar de Grote Smaken Speurtocht →

De Suri Route
In deze route tipt chef Donovan Kraag welke Surinaamse lekkernijen je moet ruiken, zien én proeven. Zo kan bijvoorbeeld Ricardo's niet ontbreken op zijn route. Maar hij tipt ook de lekkerste (vega) broodjes én waar je op 1 juli - ter nagedachtenis aan de afschaffing van de slavernij - moet zijn voor Heri Heri. Tot slot geeft Donovan je ook nog een tip voor een mooie tentoonstelling over Suriname. Kortom een route waarvan het water je in de mond loopt.

Ga snel naar de Suri Route →

Smaak van Amsterdam routeDeze route is van najaar 2021, maar nog steeds hartstikke leuk om te doen!
De gemiddelde maaltijd legt 30.000 kilometer af voordat het op je bord ligt. Met deze route dagen wij je uit om het in 15 kilometer te doen! Ga langs verschillende lokale ondernemers om ingrediënten voor een heerlijke (zomerse) stamppot te shoppen.

Ga snel naar de Smaak van Amsterdam route → 

Meer routes komen eraan....
Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe routes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Foto: Carly Wollaert