Baking Lab

Brood gemaakt met de nadruk op creativiteit, circulaire processen en duurzaamheid.

Baking Lab

Baking Lab is een bakkers lab waar mensen samenkomen, workshops volgen en aan experimenten deelnemen. De bakkerij laat zien dat gezond eten lekker kan zijn, er mooi uitziet en leuk is om te maken. Baking Lab is deelnemer van het Ondernemers voor een Gezond Amsterdam-netwerk: een netwerk van Amsterdamse ondernemers die samen met de gemeente en kennisinstellingen in actie willen komen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken.

In de bakkerij koop je -uiteraard- lekkere broden. Maar Baking Lab is meer dan een bakkerij. In het café koop je heerlijke vegetarische gerechten, of taarten op basis van noten en fruitvezels. Of schrijf je in voor één van de workshops. 

Baking Lab ziet afval liever als grondstof en met die uitdaging komen ze vaak op nieuwe ideeën. Zo wordt restwarmte uit de keuken hergebruikt om de compostbak en tuinkas bij te warmen, en fruitvezels uit de sapcentrifuge worden weer in broden, taarten en andere gerechten verwerkt. In de bakkerij en tijdens de workshops wordt ook oud brood als ingrediënt hergebruikt. Zo ontdek je hoe je op een natuurlijke manier beter brood kunt maken en voedselverspilling kunt voorkomen.

Meer weten of langsgaan? Bezoek de website van Baking Lab.

Afbeelding banner: Baking Lab

Baking Lab
Ga naar de website »

Linnaeusstraat 99
Amsterdam

Thema: , , ,

Buurt: Oost

Trefwoorden: brood, recycle, circulair, bakker, workshops