Afval Naar Oogst Feest

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Afval upcyclen, en zo bijdragen aan een duurzame stad? Doe idee├źn op tijdens het Afval naar Oogstfeest op 23 september 2023 van 10.00-16.30 uur. Het borrelt en bruist op wel elf locaties, dus ook bij jou in de buurt!

Van vuilnis naar compost
Uit onderzoek blijkt dat de vuilniszak van iedere Amsterdammer gemiddeld voor een derde gevuld is met organisch afval. Tijdens het koken en het maken van salades en fruithapjes verdwijnen er enorm veel schillen en klokhuizen, loof, zaden en pitten in de vuilnisbak. Zonde, want al die natuurlijke afvalstoffen kunnen makkelijk omgezet worden in waardevolle compost waaruit weer groenten en fruit opgekweekt kunnen worden.

Locaties
Afval naar Oogst heeft inmiddels elf locaties (and counting) door heel Amsterdam waar stadsbewoners hun groente- en fruitafval kunnen inleveren. Tijdens het Afval naar Oogstfeest wordt op al deze plekken tijdens een doorlopende presentatie uitgelegd hoe hun laagdrempelige manier van composteren werkt. Bezoekers kunnen kijken, leren en meehelpen. Omdat de compost gebruikt wordt in de tuinen van de locaties, draagt deze direct bij aan een gezonde stadsbodem waarop groenten, kruiden, fruit en bloemen verbouwd kunnen worden. Van afval naar oogst, dus.

Programma
Tijdens het Afval naar Oogstfeest is er naast leren over composteren nog veel meer te ontdekken over wat voor moois je kunt maken van afval. Volg bijvoorbeeld een workshop verf maken met keukenafval, leer hoe de bokashi fermentatie-methode werkt, bekijk bodemleven onder een microscoop... Kijk op afvalnaaroogst.nl welke buurttuinen, stadsboerderijen en buurtcentra meedoen. Ze hebben allemaal een eigen programma, dus laat je enthousiasmeren, leer buurtbewoners kennen en maak er een mooie dag van. Aanmelden is niet nodig.

Het Afval naar Oogstfeest is mogelijk gemaakt door Stichting DOEN en de gemeente Amsterdam. Alle activiteiten zijn gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Terug naar homepage

23 september

10:00 - 16:30
Verscheidene Afval Naar Oogst locaties in Amsterdam
Thema:
Event website »