
Amsterdam Noord is weer een stukje duurzamer geworden met de opening van de allereerste Voedselhub!
Dit logistieke centrum zet zich in tegen voedselverspilling en armoede. Hier wordt twee keer per week door vrijwilligers eten verzameld, gesorteerd en verspreid naar verschillende voedselinitiatieven.
Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen (dat zijn 5000 monden!) gered eten zoals verse groenten, fruit en brood. Vorig jaar wisten ze maar liefst 416.000 kilo voedsel te redden! Vrijwilligers worden hier enorm gewaardeerd! Check hier hoe je als vrijwilliger kunt helpen.
Fotocredits: Voedselcirkel Amsterdam


Meer van Amsterdamse bodem

Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.

Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.