Amsterdam Noord is weer een stukje duurzamer geworden met de opening van de allereerste Voedselhub!


Meer over minder verspilling
Robin Food
Robin Food biedt betaalbare, vegan maaltijden, gemaakt door vrijwilligers, in een sociale en activistische keuken.
De Herkomst
Stadsboer Dirk runt varkensboerderij De Herkomst, waar varkens van reststromen uit de stad duurzaam worden grootgebracht.
Donny Craves
Heerlijke vegan brownies, cakes en koeken die verspilling tegen gaan.
SmaakrouteRed je Restjes Route
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.
De Groene Griffioen
De Groene Griffioen: een biologische boerderij met duurzame producten, van lokale bodem én een ruimte voor events.
De VerbroederIJ
De VerbroederIJ is een sociale ontmoetingsplaats met terras, moestuin en een strandje. Alles is bedacht en onderhouden door de buurtbewoners zelf!
Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
levain et le vin
Levain et le Vin specialiseert in ambachtelijk zuurdesembrood en natuurwijn, gemaakt met natuurlijke gisten en biologische ingrediënten.
de Sering
Geniet bij De Sering van plantaardige lunches en diners op basis van donaties.
Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
Interview: Hotel casa
Hotel Casa et zich op allerlei manieren in voor een groener en socialer Amsterdam. Van het vergroenen van hoteldaken, tot het helpen van economische daklozen en het onder de loep (camera!) nemen van voedselverspilling.
Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.