Vers aan de Vecht
Vers aan de Vecht is een initiatief van een groep mensen die een alternatief zoeken voor de bestaande voedselindustrie en op eigen beheer voedsel willen verbouwen en dieren willen houden. Duurzaam, lokaal, diervriendelijk en met respect voor de natuur.
Ze starten met een groentepluktuin bij De Groene Griffioen, een biologische melkveehouderij in Weesp. De tuin is voor een groep van 100 oogstdeelnemers die wekelijks hun eigen groenten kunnen plukken, met 3 tuinders die ervoor zorgen dat er ook echt iets lekkers uit de grond komt. Ze zijn constant bezig met de toekomst en kijken naar vragen als: Wat kunnen we doen om het gebied nog biodiverser te maken? Hoe kunnen we een compleet lokaal, biologisch pakket voedsel maken voor onze community? Hoe leren we van elkaar als groep oogstdeelnemers?
Wil je meer over Vers aan de Vecht weten, of je aanmelden op de plukkers-wachtlijst? Check de site!
Ze hebben ook een interessante podcastreeks, hier te beluisteren. Met praktijkverhalen voor boeren, burgers en tuinders over lokale voedselketens.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.