Fort Negen
Fort Negen is een desembakkerij waar gebruik wordt gemaakt van lokale biologische steengemalen granen. Ze maken brood, croissants en elk weekend enorm veel specials waarmee ze de seizoenen en hun fantasie volgen.
Bij Fort Negen willen ze de eenvoudige buurtbakkerij beter maken. Het is een plek geworden waar de bakkers het vak zelf hadden willen leren. Ze besteden veel aandacht aan het ambacht en de fermentatie en bakken alles op het laatste moment zodat ze de verste producten aan Amsterdammers bieden. De eerste broden en croissants komen net voor openingstijd uit de oven en ze bakken daarna de hele dag door. Zelfs als je aan het einde van de dag komt heb je nog super verse producten bij deze bakker!
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …