Bij Fort Negen willen ze de buurtbakkerij beter maken, goed voor de grond én de gezondheid.
De biologische granen van Fort Negen worden met zorg geselecteerd bij boeren in Nederland en Frankrijk die werken volgens de principes van regeneratieve landbouw. Samen met hen bouwen ze aan een open en transparante voedselketen. De granen worden met de hand verwerkt volgens een traditionele methode, waardoor meer voedingsstoffen en smaak behouden blijven.
Ambacht en fermentatie staan centraal. Alles wordt op het laatste moment gebakken, zodat Amsterdammers altijd vers brood in handen krijgen. De eerste broden en croissants komen nét voor openingstijd uit de oven, en de hele dag door blijven ze bakken. Dankzij hun methode blijft het brood langer vers, perfect tegen verspilling!
Naast de bakkerij is er een patisserie met een assortiment dat meebeweegt met de seizoenen. Om de hoek vind je hun sandwichbar, waar belegde broodjes worden geserveerd, zoveel mogelijk huisgemaakt en bereid met lokale ingrediënten.
Fotocredits: Jurre Rompa, Leila van Rooden & Fort Negen




Fort Negen
Adres:Jan Evertsenstraat 31
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

SauerCrowd
SauerCrowd maakt gefermenteerde producten met lokale ingrediënten, ondersteunt regeneratieve boerderijen en bevordert darmgezondheid.

MOMA: More Than Milk Amsterdam
MOMA verbindt boeren en stedelingen via biologische zuivel, verhalen en gesprekken om biodiversiteit en een gezond voedselsysteem te bevorderen.

Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.