
Dignita serveert duurzame, huisgemaakte brunchgerechten én biedt kansen aan kwetsbare groepen via sociale re-integratie.
Dignita serveert de hele dag door heerlijke brunchgerechten met een verrassende twist, gemaakt van verse, lokaal geproduceerde ingrediënten. Alles op het menu wordt vanaf de basis zelf bereid, met aandacht voor detail en duurzaamheid. Ze werken samen met leveranciers die hun waarden delen en kiezen waar mogelijk voor scharrel- en seizoensproducten. Het menu is zorgvuldig samengesteld met voedzame opties die passen bij een gezonde levensstijl, dieetwensen en voedselallergieën.
Als sociale onderneming is Dignita onderdeel van het Not For Sale-model, een internationale organisatie die kwetsbare groepen ondersteunt. Via gecertificeerde trainingsprogramma’s en begeleiding helpt de Dignita Foundation mensen bij hun re-integratie op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Zo biedt Dignita niet alleen goed eten, maar ook nieuwe kansen voor wie dat het hardst nodig heeft.
Neem een kijkje op de website van Dignita voor hun locaties en openingstijden.
Fotocredits: Dignita


Dignita
Adres:Nieuwe Herengracht 18a
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.

Plantaardiger eten: gezond, lekker en Amsterdam op z’n best!
Steeds meer mensen kiezen vaker voor plantaardig eten – niet omdat het moet, maar omdat het lekker, gezond en beter voor de wereld is.

Interview: De toekomst op je bord
Steeds meer mensen wonen in steden. Hoe zorgen we voor duurzaam, gezond en betaalbaar eten voor alle stadsbewoners? Wij interviewden oprichter Ard van de Kreeke van Growy, een vertical farm in Amsterdam Zuidoost.