
DE VERBROEDERIJ
WAT DEZE PLEK ZO BIJZONDER MAAKT? ALLES IS BEDACHT EN ONDERHOUDEN DOOR DE BUURTBEWONERS ZELF! DENK AAN DE MOESTUINDERIJ, WAAR BUURTBEWONERS HUN EIGEN GROENTEN TELEN, EN HET BLOEMENLINT DAT DE OMGEVING OPVROLIJKT. DE SCHATTIGE VARKENS WONEN IN HET BIGGENVERBLIJF, EN DE ZAGERIJ IS DÉ PLEK WAAR MENSEN LEKKER KUNNEN KLUSSEN.

LEKKER ETEN VOOR IEDEREEN
Op de kaart staan heerlijke gerechten, ook voor degenen met een kleinere portemonnee én met korting voor mensen met een stadspas. En het beste van alles? Ze verspillen bijna niets: de keukenrestjes gaan naar de geliefde varkens Barry en Rosita, hun mest voedt de moestuin.

Wormenhotel
En ken je het wormenhotel al? Buurtbewoners leveren hun voedselresten in, en de compost die dat oplevert wordt ook in de moestuin gebruikt! Geniet van een zomers moment aan het water met een versgeperst sapje! Meer weten of langsgaan? Bekijk de website.
Fotocredits: De VerbroederIJ
De VerbroederIJ
Adres:Johan van Hasseltweg 21
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem


hoe kunnen we vrouwen helpen aan gezond en betaalbaar voedsel?
Bij Bloei & Groei gaat het om veel meer dan alleen groenten. Het draait om verhalen delen, verbinding maken en veerkracht opbouwen. Iedere tuin heeft z’n eigen doel: in de healing gardens werken vrouwen aan zichzelf, terwijl de community gardens buurten sterker maken. En creatief is het er ook; zo verven ze bijvoorbeeld textiel met kleur uit uienschillen!
Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.
