de Tweede Jeugd maakt tosti’s met impact. niet alleen brood, maar ook talent krijgt hier een tweede kans
Bij De Tweede Jeugd vinden ze dat een productiekeuken de ideale plek is om een positieve bijdrage te leveren. Dat doen zij door mooi werk te creëren voor kwetsbare groepen, de ingrediënten en het productieproces steeds verder te verduurzamen, en natuurlijk steeds meer mensen te verblijden met de allerlekkerste tosti’s!
Ze maken tien verschillende culinaire diepvriestosti’s, met de hand bereid in eigen keuken. Belegd met de beste kazen, huisgemaakte ingrediënten en het lekkerste circulaire desembrood.
Fotocredits: De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd
Adres:Contactweg 42D
Amsterdam
Meer over minder verspilling
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.
Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Interview: Tu Anh – Bajestuin
Wat in 2013 op een stuk braakliggend terrein begon als een kleine guerillatuin in bakken, is inmiddels uitgegroeid tot een weelderige permacultuurtuin die niet meer weg te denken is uit Bajesdorp: De Bajestuin. Wij spraken met coördinator Tu Anh Lam.
Thijmens tuin
Thijmen Böekling teelt seizoensgebonden groenten, kruiden en bloemen, en verkoopt lokale producten aan consumenten en horeca.