
Herkomst: de boerderij waar varkens gevoed worden met restvoer van en rond Amsterdam.
De Herkomst laat zien hoe je met reststromen uit de stad duurzaam en circulair kan boeren. De varkens leven vrij in de natuur, krijgen veel beweging, groeien langzaam en wroeten buiten met hun neus in de grond.
Ze zijn een eerlijk alternatief voor de vee-industrie. Ben je nieuwsgierig geworden of wil je graag vlees bestellen? Neem dan een kijkje op hun website.

De Herkomst
Adres:Osdorperweg 787
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Interview: Tu Anh – Bajestuin
Wat in 2013 op een stuk braakliggend terrein begon als een kleine guerillatuin in bakken, is inmiddels uitgegroeid tot een weelderige permacultuurtuin die niet meer weg te denken is uit Bajesdorp: De Bajestuin. Wij spraken met coördinator Tu Anh Lam.

Grow It Away
Grow it Away helpt Amsterdam om beter te worden in composteren, volgens de prpincipes van de Soil Food Web.

Karma Kebab
Karma Kebab maakt plantaardige kebab van lokale ingrediënten, en is ontstaan als lekkere nachtsnack op Lowlands.