De Herkomst
Maak kennis met stadsboer Dirk en zijn passie op varkensboerderij De Herkomst! Hier laat hij zien hoe je met reststromen uit de stad duurzaam en circulair kan boeren. De varkens leven vrij in de natuur, krijgen veel beweging, groeien langzaam en wroeten buiten met hun neus in de grond. Ze leveren een betere kwaliteit vlees en dat met een CO2 afdruk die nog lager is dan van kunstvlees.
Ze zijn een eerlijk alternatief voor de vee-industrie. Mooi en lekker vlees van varkens die gevoed zijn met restvoer van en rond de stad Amsterdam. Ben je nieuwsgierig geworden of wil je graag vlees bestellen? Neem dan een kijkje op hun website.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.