
Buurtrestaurant de Meevaart
De Meevaart is een bruisende broedplaats in de Indische Buurt waar meedoen, ontmoeten, leren en groeien centraal staan. In de avond wordt het een buurtrestaurant waar je gezellig en betaalbaar kunt eten.
Daarnaast doet De Meevaart mee aan het stadsbrede project Afval naar Oogst en is daarom onderdeel van de Bord tot Bodem route! Bewoners kunnen hier hun groente- en fruitafval inleveren, dat wordt omgezet in compost. Deze compost wordt vervolgens gebruikt om nieuwe groenten, fruit en kruiden te kweken in de buurttuinen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar draagt ook bij aan een hechtere gemeenschap, terwijl samen wordt gewerkt aan een duurzamere stad.
Fotocredits: Buurtrestaurant De Meevaart
Buurtrestaurant De Meevaart
Adres:Balistraat 48A
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem


Vers aan de Vecht
Vers aan de Vecht biedt een groentepluktuin in Weesp voor 100 oogstdeelnemers, gericht op duurzaamheid, biodiversiteit en lokale voedselproductie.

Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer
Bij Buurtkeuken Slotermeer is eten van gered voedsel de verbindende factor. Maar het is niet alleen maar eten redden en duurzaam bezig zijn. Wij spraken uitgebreid met initiatiefnemer René de Cock.

Helin’s Vegan Döner
Helin’s Döner biedt een heerlijk gezonder alternatief met volledig vegan broodjes.