
Baking Lab
Baking Lab, zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Zo wordt oud brood verwerkt in nieuw brood of gebruikt voor quiches. Koffieshots en fruitvezels uit de sapcentrifuge vinden hun weg naar taarten en gebak. Zelfs de restwarmte uit de keuken wordt slim hergebruikt om de compostbak en tuinkas te verwarmen. Niet voor niets is Baking Lab een belangrijk onderdeel van de Bord tot Bodem Route!
De bakkerij begon ooit als ontmoetingsplek waar buurtbewoners betrokken werden bij het bakproces. Nu is het een plek waar bezoekers huisgemaakte producten proeven, workshops volgen en meel kunnen kopen. Kleinschaligheid is essentieel om overzicht en betrokkenheid te behouden. Zo blijft het gehele proces transparant en toegankelijk voor iedereen.


Baking Lab
Adres:Linnaeusstraat 99
Amsterdam
Meer over minder verspilling

Over-amstel boerderij
Op deze bijzondere boerderij geniet je van gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten.
SmaakrouteRed je Restjes Route

Landgoed Rorik
Rorik is een circulair landgoed in Beverwijk waar natuur, landbouw en recreatie samenkomen.

Oost Indisch Groen
Oost Indisch Groen werkt met buurtbewoners en professionals aan een groene, gezonde en leuke leefomgeving.


Vers aan de Vecht
Vers aan de Vecht biedt een groentepluktuin in Weesp voor 100 oogstdeelnemers, gericht op duurzaamheid, biodiversiteit en lokale voedselproductie.

Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.

Kometen Brood
Bij kometen brood wordt er elke ochtend verse biologische zuurdesembroden gebakken.

Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.

JuiceBrothers
JuiceBrothers maakt dagelijks biologische, koudgeperste sappen die voedzaam zijn en barsten van smaak.

Thull’s Deli
Thull’s Deli brengt unieke pickles en dranken, met passie voor fermentatie, smaak en gezonde maaltijden.

Tips tegen voedselverspilling
Wist je dat we in Amsterdam elk jaar 49 miljoen kilo eten weggooien? Zonde én slecht voor het klimaat! Leer hier hoe je makkelijk minder verspilt.

Biolicious
Biologische speciaalzaak met lekkere, verse en lokale producten.

Buurtrestaurant De Meevaart
Buurtrestaurant De Meevaart is een bruisende plek in de Indische Buurt waar je gezellig betaalbaar kunt eten.

De Kookfabriek
Bij de Kookfabriek kun je verschillende kookworkshops volgen waarbij je samen met anderen een duurzaam seizoensmenu waarin lokale biologische groenten centraal staan, samenstelt én bereidt onder begeleiding van een deskundige chef.

Sababa’s
Sababa biedt gezond, duurzaam comfort food zonder troep: heerlijke Midden-Oosterse smaken op drie locaties!