
Baking Lab
Baking Lab, zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Zo wordt oud brood verwerkt in nieuw brood of gebruikt voor quiches. Koffieshots en fruitvezels uit de sapcentrifuge vinden hun weg naar taarten en gebak. Zelfs de restwarmte uit de keuken wordt slim hergebruikt om de compostbak en tuinkas te verwarmen. Niet voor niets is Baking Lab een belangrijk onderdeel van de Bord tot Bodem Route!
De bakkerij begon ooit als ontmoetingsplek waar buurtbewoners betrokken werden bij het bakproces. Nu is het een plek waar bezoekers huisgemaakte producten proeven, workshops volgen en meel kunnen kopen. Kleinschaligheid is essentieel om overzicht en betrokkenheid te behouden. Zo blijft het gehele proces transparant en toegankelijk voor iedereen.


Baking Lab
Adres:Linnaeusstraat 99
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

de Sering
Geniet bij De Sering van plantaardige lunches en diners op basis van donaties.

Fruittuin van Moerkerken
Fruittuin Van Moerkerken in Amsterdam Nieuw-West is een groene ontmoetingsplek met boomgaard, kas en beheerdershuis, beheerd door Cascoland en buurtbewoners.

De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.