
Zero waste.
Hero taste.
Wist je dat er ieder jaar miljarden perfect eetbare bananen eindigen als ‘waste’? Lang voordat ze de supermarkt bereiken. Daarom redt Bakers & Bananas deze bananen en toveren ze deze om in de lekkerste bakkerijproducten, zoals bananenbrood en verschillende soorten koeken en cakes. Zo hoef jij niet langer te kiezen tussen jezelf verwennen en de held uithangen.
10 MILJOEN BANANEN GERED!
Midden in Nederland staat iets bijzonders: de allereerste bananenfabriek ter wereld! Hier krijgen geredde bananen een tweede leven in de vorm van de lekkerste tussendoortjes. Waarom redden? Omdat miljoenen bananen onnodig worden verspild. Alleen maar omdat ze niet voldoen aan de “perfecte” standaarden van de voedingsindustrie. Te klein, te krom, te groot? Weg ermee. Groene, rijpe of losse bananen? Helaas, ze halen de schappen niet eens.
Het resultaat? In de EU worden jaarlijks maar liefst 1 miljard bananen weggegooid. Maar gelukkig zeggen Bakers & Bananas: stop daarmee! Ze hebben al 10 miljoen bananen gered en omgetoverd tot smakelijke snacks!
Fotocredits: Bakers & Bananas
Bakers & Bananas
Adres:Herengracht 252
Amsterdam
Meer over minder verspilling

De Herkomst
Stadsboer Dirk runt varkensboerderij De Herkomst, waar varkens van reststromen uit de stad duurzaam worden grootgebracht.

Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.

Donny Craves
Heerlijke vegan brownies, cakes en koeken die verspilling tegen gaan.

Interview: Moestuinschool Amsterdam
Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.

De Kas
Restaurant De Kas serveert bijzondere seizoensgebonden gerechten met zelfgekweekte ingrediënten en lokale producten.

House of Fermentation
House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.

De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.

JuiceBrothers
JuiceBrothers maakt dagelijks biologische, koudgeperste sappen die voedzaam zijn en barsten van smaak.

Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.

Pal & Leo
Pal & Leo maakt gezonde, gluten-vrije, biologische granola’s met 60% noten.

De Groene Griffioen
De Groene Griffioen: een biologische boerderij met duurzame producten, van lokale bodem én een ruimte voor events.

TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.

Biolicious
Biologische speciaalzaak met lekkere, verse en lokale producten.

Markt Centraal
Stichting Markt Centraal organiseert culturele en culinaire evenementen, waaronder het populaire Markt Maal met live muziek.

Landgoed Rorik
Rorik is een circulair landgoed in Beverwijk waar natuur, landbouw en recreatie samenkomen.