Bakers & Bananas

Zero waste.
Hero taste.

Wist je dat er ieder jaar miljarden perfect eetbare bananen eindigen als ‘waste’? Lang voordat ze de supermarkt bereiken. Daarom redt Bakers & Bananas deze bananen en toveren ze deze om in de lekkerste bakkerijproducten, zoals bananenbrood en verschillende soorten koeken en cakes. Zo hoef jij niet langer te kiezen tussen jezelf verwennen en de held uithangen.

 10 MILJOEN BANANEN GERED! 

Midden in Nederland staat iets bijzonders: de allereerste bananenfabriek ter wereld! Hier krijgen geredde bananen een tweede leven in de vorm van de lekkerste tussendoortjes. Waarom redden? Omdat miljoenen bananen onnodig worden verspild. Alleen maar omdat ze niet voldoen aan de “perfecte” standaarden van de voedingsindustrie. Te klein, te krom, te groot? Weg ermee. Groene, rijpe of losse bananen? Helaas, ze halen de schappen niet eens.

Het resultaat? In de EU worden jaarlijks maar liefst 1 miljard bananen weggegooid. Maar gelukkig zeggen Bakers & Bananas: stop daarmee! Ze hebben al 10 miljoen bananen gered en omgetoverd tot smakelijke snacks!

Fotocredits: Bakers & Bananas

Bakers & Bananas

Adres:
Herengracht 252
Amsterdam

Meer over minder verspilling

Stadsheld

De Herkomst

Stadsboer Dirk runt varkensboerderij De Herkomst, waar varkens van reststromen uit de stad duurzaam worden grootgebracht.

Stadsheld

Restaurant Elixer

Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.

Stadsheld

Donny Craves

Heerlijke vegan brownies, cakes en koeken die verspilling tegen gaan.

Stadsverhaal

Interview: Moestuinschool Amsterdam

Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.

Stadsheld

De Kas

Restaurant De Kas serveert bijzondere seizoensgebonden gerechten met zelfgekweekte ingrediënten en lokale producten.

Stadsheld

House of Fermentation

House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.

Stadsheld

De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.

Stadsheld

JuiceBrothers

JuiceBrothers maakt dagelijks biologische, koudgeperste sappen die voedzaam zijn en barsten van smaak.

Stadsverhaal

Interview: De Nieuwe Keuken

Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.

Stadsheld

Pal & Leo

Pal & Leo maakt gezonde, gluten-vrije, biologische granola’s met 60% noten.

Stadsheld

De Groene Griffioen

De Groene Griffioen: een biologische boerderij met duurzame producten, van lokale bodem én een ruimte voor events.

Stadsheld

TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt

TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.

Stadsheld

Biolicious

Biologische speciaalzaak met lekkere, verse en lokale producten.

Stadsheld

Markt Centraal

Stichting Markt Centraal organiseert culturele en culinaire evenementen, waaronder het populaire Markt Maal met live muziek.

Stadsheld

Landgoed Rorik

Rorik is een circulair landgoed in Beverwijk waar natuur, landbouw en recreatie samenkomen.