Bakers & Bananas

Zero waste.
Hero taste.

Wist je dat er ieder jaar miljarden perfect eetbare bananen eindigen als ‘waste’? Lang voordat ze de supermarkt bereiken. Daarom redt Bakers & Bananas deze bananen en toveren ze deze om in de lekkerste bakkerijproducten, zoals bananenbrood en verschillende soorten koeken en cakes. Zo hoef jij niet langer te kiezen tussen jezelf verwennen en de held uithangen.

 10 MILJOEN BANANEN GERED! 

Midden in Nederland staat iets bijzonders: de allereerste bananenfabriek ter wereld! Hier krijgen geredde bananen een tweede leven in de vorm van de lekkerste tussendoortjes. Waarom redden? Omdat miljoenen bananen onnodig worden verspild. Alleen maar omdat ze niet voldoen aan de “perfecte” standaarden van de voedingsindustrie. Te klein, te krom, te groot? Weg ermee. Groene, rijpe of losse bananen? Helaas, ze halen de schappen niet eens.

Het resultaat? In de EU worden jaarlijks maar liefst 1 miljard bananen weggegooid. Maar gelukkig zeggen Bakers & Bananas: stop daarmee! Ze hebben al 10 miljoen bananen gered en omgetoverd tot smakelijke snacks!

Fotocredits: Bakers & Bananas

Bakers & Bananas

Adres:
Herengracht 252
Amsterdam

Meer over minder verspilling

Stadsheld

Baking Lab

Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Stadsheld

TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt

TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.
Stadsheld

Voedselbank Amsterdam

De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
Stadsheld

De Kaskantine

De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
Stadsheld

De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
Stadsheld

Dik & Schil

Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
Evenement

themarondleiding: kruiden en specerijen

Hortus organiseert een avond waarbij je een geschiedenislesje krijgt over het Hollandse strooigoed.
Stadsverhaal

Interview: Anne Engel van Forteiland Pampus

Anne Engel herstelt biodiversiteit op Forteiland Pampus door bijzondere lokale gewassen te gebruiken. Als hoofd horeca laat ze gasten via hun biodiversiteit op je bord de kracht van natuurherstel proeven.
Stadsheld

De Kookfabriek

Bij de Kookfabriek kun je verschillende kookworkshops volgen waarbij je samen met anderen een duurzaam seizoensmenu waarin lokale biologische groenten centraal staan, samenstelt én bereidt onder begeleiding van een deskundige chef.