Plukbos

Plukbos is een buurttuin in het centrum van Amsterdam waar buurtbewoners fruit, kruiden en groenten kunnen plukken en/of verbouwen. Gelegen op Wittenburg op de oostelijke eilanden is Plukbos een onderdeel van de groene loper van Amsterdam. Niet alleen is het een leuk stuk groen voor de bewoners om lekker bezig te zijn en te wandelen, ook is Plukbos een verbinder voor de buurt.

Leden van Plukbos kunnen gezellig tuinieren en planten verbouwen op het stuk groen in het midden van de stad. Zo is er een tuintje met allemaal kruiden die geplukt mogen worden en is er zelfs een tuinclub! In deze tuinclub kunnen kinderen ook testen of ze groene vingers hebben door lekker in de tuin van Plukbos bezig te zijn. Daarnaast is het een wildpark voor allemaal dieren die in het versteende Amsterdam niet meer vaak voorkomen, zoals egels.

Naast het verbinden van de buurt maakt Plukbos zich hard voor natuur in de stad. Voedselparken en buurttuinen zijn belangrijk voor de gezondheid van de stad en Plukbos moedigt dit ook aan.

Ze hebben ook in het seizoen elke derde zondag van de maand een tuindag tussen 11.00 – 17.00 uur.

Kijk voor aanmeldingen, workshops en andere informatie hier.

 

Plukbos
Ga naar de website »

Jacob Burggraafstraat
Amsterdam

Thema:

Buurt: Centrum

Trefwoorden: plukbos, buurttuin, natuur, groen