Plukbos

Plukbos is een 1000 meter grote buurttuin in het centrum van Amsterdam. Burtbewoners kunnen fruit, kruiden en groenten telen en plukken van de ca. 100 verschillende nuttige vaste en eenjarige gewassen. Gelegen op Wittenburg op de Oostelijke Eilanden is Plukbos een onderdeel van de groene loper van Amsterdam. Niet alleen is het een leuk stuk groen voor de bewoners om lekker bezig te zijn en te wandelen, ook is Plukbos een verbinder voor de buurt.

Iedereen kan gezellig tuinieren en planten verbouwen op het stuk groen in het midden van de stad. Er is veel tuingereedschap, een kas en een ruim moestuingedeelte. In het seizoen draait een naschoolse tuinclub en bij lekker weer is er altijd wel iemand aan het werk op de dinsdmiddag. Op iedere eerste zondag van de maand is er een tuindag met een lunch, liefst van eigen bodem waarbij iedereen van harte welkom is.  Ook bedrijfsuitjes en workshops worden met regelmaat gehouden.

Kortom, meld je aan voor de nieuwsbrief of de whatsappcommunity om op de hoogte te blijven en doe gezellig mee! Meer informatie hier.

 

Plukbos
Ga naar de website »

Jacob Burggraafstraat
Amsterdam

Thema:

Buurt: Centrum

Trefwoorden: plukbos, buurttuin, natuur, groen