levain et le vin
![](https://vanamsterdamsebodem.nl/wp-content/uploads/2024/12/Schermopname-322.png)
Levain et le Vin is een zuurdesembakkerij en natuurlijke wijnwinkel waar ambacht centraal staan.
Hier wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke processen: zuurdesembrood wordt gemaakt zonder kunstmatige gisten, volledig gebaseerd op fermentatie met wilde gisten. Hetzelfde geldt voor de natuurwijn: die is puur druivensap, zonder chemische toevoegingen of onnodige interventies. De wijn komt van kleinschalige wijnboeren die met de hand oogsten, werken met traditionele houten persen en veel liefde en zorg in hun productie stoppen.
Wat deze bakkerij extra bijzonder maakt, is de focus op een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden, en oud brood krijgt een tweede leven als croutons. Bovendien worden alleen leveranciers gekozen die biologisch werken, lokaal produceren en duurzaamheid vooropstellen.
![](https://vanamsterdamsebodem.nl/wp-content/uploads/2024/12/Schermopname-323.png)
![](https://vanamsterdamsebodem.nl/wp-content/uploads/2024/12/Schermopname-321.png)
Fotocredits: Levain et le vin
levain et le vin
Adres:Jan Pieter Heijestraat 168
N/A
Meer van Amsterdamse bodem
![](https://vanamsterdamsebodem.nl/wp-content/uploads/2024/12/8ef14beedf5b144d45967764de7b88af.jpg)
Ghee Easy
Ghee Easy maakt biologisch ghee van Nederlandse boter, begonnen in Amsterdam, nu geproduceerd in Bunnik.
![](https://vanamsterdamsebodem.nl/wp-content/uploads/2025/02/community-800x455.jpg)
Buurtrestaurant De Meevaart
Buurtrestaurant De Meevaart is een bruisende plek in de Indische Buurt waar je gezellig betaalbaar kunt eten.
![](https://vanamsterdamsebodem.nl/wp-content/uploads/2024/12/kimchi-800x486.jpg)
House of Fermentation
House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.