Boeren van Amstel

Zuivel direct van 't land

Boeren van Amstel

Je verwacht het niet, maar onder de rook van Amsterdam ligt een uniek gebied waar boeren en weidevogels nog samen gaan: Amstelland. Vrijwel overal in Nederland verdwijnen de weidevogels. Dankzij de inspanningen van veel boeren hoor je in Amstelland nog de grutto, kievit en tureluur. Dat gaat niet vanzelf. De Boeren van Amstel maaien grote delen van het land pas na het broedseizoen en de waterstand is er hoog.

De Boeren van Amstel is een coƶperatie van 22 boeren die zorgt voor een korte keten tussen stad en platteland. De natuurzuivel wordt in het Amstelland geproduceerd, op nog geen 10 km van de stad. Met deze zuivel dragen de Boeren van Amstel bij aan het behoud van het laatste stukje polderlandschap onder Amsterdam. Van iedere verkochte liter melk gaat namelijk 5 cent naar natuurbehoud, zodat men hier in de toekomst ook nog kan blijven genieten van de natuur.

De lokale zuivel van de Boeren van Amstel is vanaf nu te koop bij Albert Heijn, enkele andere supermarkten en horecagelegenheden in metropoolregio Amsterdam. Bekijk hier de verkooppunten.

Video: Jeroen de Geus

Boeren van Amstel
Ga naar de website »

Korte Dwarsweg 8
Ouderkerk aan de Amstel

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: zuivel, lokaal, boeren, Amstelland