De Kaskantine
Als antwoord op de onomkeerbare veranderingen in het milieu van onze planeet, bouwt de Kaskantine aan een zelfvoorzienende experiment in het midden van Amsterdam. Ondersteund door een internationale gemeenschap van nomadische boeren, kunstenaars, voedsel-afval strijders, koks, ontwerpers en bouwers die hun kennis delen, bewijzen ze dat deze manier van leven mogelijk is.
Zo komt er een oven van klei en vuursteen die de hele ruimte zal verwarmen. Iedere dag zijn er pizza’s of andere gerechten. Ook staan er vissenbakken in het restaurant. Het water komt van het dak en wordt gezuiverd. De energie komt van zonnepanelen. De Kaskantine mag een jaar blijven staan, maar hoopt in de tussentijd impact te hebben: het doel is om aan te tonen dat niet aangesloten zijn op nutsvoorzieningen mogelijk is in de stad en dat er uiteindelijk een aantal mensen op zo’n manier kunnen leven, bijvoorbeeld in gemeenschappen.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …