
Thull’s Deli
Thull’s Deli is meer dan een eetwinkel – het is een traiteur, lunch-delicatessenzaak, wijnwinkel en fermentatieatelier in één.
Hier vind je de lekkerste zelfgemaakte pickles en gefermenteerde groenten zoals zuurkool en kimchi, naast verfrissende waterkefir en kombucha. Ook kun je er terecht voor een goede fles natuurwijn of een smakelijke maaltijd, zoals huisgemaakte zuurkool met Brandt & Levie-worst.
Achter Thull’s Deli staat Simone van Thull, met een grote passie voor koken, fermenteren en pure ingrediënten. Haar filosofie? Koken vanaf de basis, met eenvoudige ingrediënten die door fermentatie en inmaken een verrassende smaakdimensie krijgen. Wil je zelf aan de slag? In haar boek De Inmaak & Fermenteerbijbel deelt ze al haar tips, en af en toe kun je in de winkel een workshop volgen! Ook staat Thull’s Deli op de Red je Restjes Route!
Fotocredits: Thull’s Deli


Thull’s Deli
Adres:C. van Eesterenlaan 21 23
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer
Bij Buurtkeuken Slotermeer is eten van gered voedsel de verbindende factor. Maar het is niet alleen maar eten redden en duurzaam bezig zijn. Wij spraken uitgebreid met initiatiefnemer René de Cock.

Interview: Fleur en Zouhair brengen gerechten en talenten uit de wereld samen
A Beautiful Mess biedt in hun vier restaurants werkplekken aan mensen die ooit naar Nederland zijn gevlucht. Je proeft er de lekkerste gerechten uit de hele wereld.

Helen’s Free Food Market
Helen’s free food market helpt mensen met een kleine portemonnee in Amsterdam Noord door heerlijke groenten, fruit en brood gratis weg te geven.