 
                                            Saru Soda
Saru Soda maakt frisdranken, maar dan 100% natuurlijk. In hun assortiment vind je onder andere een fijne vlierbloesem sap, een zachte ginger-lime smaak en een tonic met pit. Hun ingrediënten zijn van biologische herkomst of zorgvuldige wildpluk. Bovendien krijgt afval een bestemming en gaan ze voedselverspilling tegen. Zo maken ze eau-de-vie van de resten kweepeer!
Saru Soda is ook duurzaam in het productie proces: het wordt volledig gemaakt door zonne-energie. En door zelf water uit de kraan toe te voegen aan de siropen, scheelt het heel wat vrachtwagenkilometers. Bankieren doen ze met Triodos. Verder vindt het productieproces plaats in Amsterdam
Fotocredits: Saru Soda
Saru Soda
Adres:Elektronstraat 12
Amsterdam
Meer over minder verspilling
 
                                                                     Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten. 
                                                                     Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood. 
                                                                     TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan. 
                                                                     Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan. 
                                                                     De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren. 
                                                                     De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen. 
                                                                     Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen. 
                                                                     Interview: Moestuinschool Amsterdam
Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.