Onze groenteboer

Ken je de prachtige, regeneratieve tuinderij Onze Groenteboer aan de rand van Amsterdam al?

 

Van mei tot november levert Onze Groenteboer wekelijks onbespoten, verse groenten uit hun tuinen in Vreeland. Bestel een groentepakket, volg een kookcursus in de tuin met zelf geoogste groenten, boek een rondleiding over herstellende landbouw, of word vrijwilliger. Er is altijd iets te doen – gezond, lokaal en leuk!

Wat kun jij doen bij Onze Groenteboer?

  • Groentepakketten bestellen: Elke week verse groenten rechtstreeks van de boer. Gezond, lekker en goed voor het milieu!
  • Workshops volgen: Leer hoe je zelf je groenten kunt kweken, of hoe je ze het beste kunt bereiden.
  • Vrijwilliger worden: Heb je groene vingers of wil je gewoon een steentje bijdragen? Doe mee en help  bij het kweken, oogsten of het inpakken van de pakketten.

Een netwerk van lokale voedselsystemen 

Stel je voor dat binnen Nederland een netwerk van lokale voedselsystemen gecreëerd wordt, waarbij lokale voeding en natuur super toegankelijk worden. Stichting Onze Groenteboer zet zich daarvoor in, door kleinschalige csa’s binnen Nederland te ondersteunen. Een CSA – Community Supported Agriculture – staat voor gemeenschapslandbouw. Denk aan regeneratieve tuinen en voedselbossen.

“Csa’s zijn er al, maar onvoldoende. We willen écht een verschil gaan maken door een csa-loop te creëren zodat elk gebied er een heeft en het nóg toegankelijker wordt.” Aldus Fabio van Stichting Onze Groenteboer.

De stichting doet dit door grond te kopen, langdurig te pachten of op een bestaande boerderij een boer te helpen met financiering en ontwikkeling van zo’n lokaal voedselsysteem op hun boerderij. Ook denken ze vervolgens mee over de lokale afzet en het vinden van een boer. Ze streven ernaar dat de boer hier niks voor hoeft te betalen.

En dat dit concept door heel veel mensen op handen gedragen wordt bewijst ook de succesvolle crowdfunding van de stichting. Deze zomer gaat hun derde crowdfunding ronde van start voor de aankoop van grond voor de ontwikkeling van een voedselbos in combinatie met een regeneratieve tuin.

Meer informatie lees je op www.onzegroenteboer.nl