
Levain et le Vin is een zuurdesembakkerij en natuurlijke wijnwinkel waar ambacht centraal staan.
Hier wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke processen: zuurdesembrood wordt gemaakt zonder kunstmatige gisten, volledig gebaseerd op fermentatie met wilde gisten. Hetzelfde geldt voor de natuurwijn: die is puur druivensap, zonder chemische toevoegingen of onnodige interventies. De wijn komt van kleinschalige wijnboeren die met de hand oogsten, werken met traditionele houten persen en veel liefde en zorg in hun productie stoppen.
Wat deze bakkerij extra bijzonder maakt, is de focus op een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden, en oud brood krijgt een tweede leven als croutons. Bovendien worden alleen leveranciers gekozen die biologisch werken, lokaal produceren en duurzaamheid vooropstellen.
Fotocredits: Levain et le vin


levain et le vin
Adres:Jan Pieter Heijestraat 168
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

JuiceBrothers
JuiceBrothers maakt dagelijks biologische, koudgeperste sappen die voedzaam zijn en barsten van smaak.


Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.