Kometen Brood
Bij kometen brood wordt er elke ochtend verse biologische zuurdesembroden gebakken.
Bij Kometen Brood wordt er elke ochtend vers zuurdesembrood gebakken, gemaakt van biologische steengemalen granen. Elk brood rijst extra lang voor een volle, diepe smaak. Er worden geen toevoegingen gebruikt, behalve verschillende pitten en zaden, en uitsluitend biologische ingrediënten.
Kometen Brood heeft twee locaties! Het café op de NDSM Werf is de centrale plek waar alles gebeurt. Vanaf de bar is de open bakkerij zichtbaar, waar bezoekers het kneden van deeg en het rollen van croissantjes kunnen zien. Er is een ruim café waar naast croissants en belegde broodjes ook een uitgebreide lunch wordt geserveerd. Daarnaast kun je bij het Loket op het Marineterrein terecht voor koffie of gebak met uitzicht op het Oosterdokseiland.
Er worden ook workshops gegeven waar je leert om je eigen zuurdesembrood te bakken! Lard begeleidt de groep door alle fases van het proces, van kneden tot bakken, met veel tips en tricks.
Meer info? Kijk dan op de website.
Fotocredits: Marineterrein
Fotocredits: Kometen Brood
Meer van Amsterdamse bodem
Moestuinschool
De Moestuinschool leert je om zelf voedsel te telen in de stad naar biologische maatstaven.
Dwaze Zaken
Dwaze Zaken serveert biologische, streekgebonden gerechten met oog voor duurzaamheid en eerlijkheid.
The Brothel
The Brothel maakt lokale bottenbouillon voor welzijn, met focus op smaak, gezondheid en biologische maatstaven.