HElen’s free food market helpt mensen met een kleine portemonnee door heerlijke groenten, fruit en brood gratis weg te geven.
Winkeliers hebben vaak eten over. Nog steeds wordt er heel veel weggegooid. Zonde! Helen’s Free Food Market haalt dit eten op en geeft het weg aan mensen die het nodig hebben. Zij kunnen zo besparen op boodschappenkosten, krijgen keuze uit gezonde en vegetarische producten en kunnen op die manier bijdragen aan een beter klimaat een een duurzamer Amsterdam. Vrijwilligers kunnen ook een grote bijdrage leveren aan het werk en krijgen in ruil daarvoor ook een grote tas met boodschappen.
De initiatiefnemer van Helen’s Free Food Market is Helen zelf, een Noorderling die bijdraagt aan een duurzamer en sociaal Amsterdam. Wil je mee doen? neem een kijkje op de website.
Fotocredits: Helen’s Free Food Market

Helen’s Free Food Market
Adres:Johan van Hasseltweg 21
Amsterdam
Meer over minder verspilling
Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.
De Kookfabriek
Bij de Kookfabriek kun je verschillende kookworkshops volgen waarbij je samen met anderen een duurzaam seizoensmenu waarin lokale biologische groenten centraal staan, samenstelt én bereidt onder begeleiding van een deskundige chef.