
Heerlijke brownies, cakes en koeken! Volledig plantaardig en met verstopte misfit groenten.
Toen bakker Rob op zoek ging naar koeken voor zijn kinderen en hij niet vond wat hij zocht, besloot hij zelf te gaan experimenteren met recepten. Hij wilde koeken zonder onnodige toevoegingen, slechte vetten zoals palmolie en rare e-nummers. Het liefste met verstopte groenten zodat ze wat meer vezels zouden bevatten, maar wel met de “guilty pleasure smaak” van een echt lekkere koek.
Tijdens zijn zoektocht kwam ook duurzaamheid steeds hoger in het vaandel te staan, waardoor het besluit werd genomen om alleen nog maar vegan koeken te bakken. Donny Craves is een bakkerij die verspilling tegen gaat door gebruik te maken van misfit groenten. Dit zijn groenten die eigenlijk zijn afgekeurd door de voedselindustrie. Omdat de bakkerij geen zuivel of eieren gebruiken, zorgen deze groenten voor de smeuïgheid van hun producten. Het aanbod bestaat uit verschillende American Cookies, brownies, lekkere roze koeken en muffins. De producten zijn te vinden in verschillende winkels of online te bestellen.
Zin in een roze koek of browkie? bestel ze online!
Fotocredits: Donny Craves
Donny Craves
Adres:Laan van Kronenburg 7a
Amstelveen
Meer over minder verspilling

Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.
Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Interview: Moestuinschool Amsterdam
Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.