De Kookfabriek
duurzaam koken onder begeleiding van een chefkok
Bij de Kookfabriek kun je verschillende kookworkshops volgen waarbij je samen met anderen een duurzaam seizoensmenu samenstelt én bereidt onder begeleiding van een deskundige chef. Na het koken genieten jullie samen van de zelfgemaakte gerechten zoals onder andere de gelakte knolselderijsteak met aardappel mousseline en miso-jus. Een perfecte combinatie van leren, koken en samen genieten!
Biologisch groentemenu
Bij de workshops wordt er gewerkt aan een biologische groentemenu met de verse oogst van het land, hiervoor werken ze samen met lokale regeneratieve boeren. Ze willen ze laten zien hoe veelzijdig en lekker groenten uit de volle grond kunnen zijn. Duurzaam en lekker eten maken gemakkelijk en aantrekkelijk maken is de missie.
Meer weten? Neem een kijkje op de website van De Kookfabriek.
Fotocredits: De Kookfabriek
Meer van Amsterdamse bodem
Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.
Eigen Krachtvoer
Ontdek de natuur met Eigen Krachtvoer: wildplukken, workshops en genieten van een heerlijke maaltijd van je eigen oogst!
Moestuinschool
De Moestuinschool leert je om zelf voedsel te telen in de stad naar biologische maatstaven.