Clay’s Bananenbrood
Ontmoet Clay’s Bananenbrood: duurzaam, ambachtelijk, en heerlijk gezond! Clemens maakte al een aantal jaren bananenbrood met zijn catering. Hij ontving enorm veel positieve reacties over het bananenbrood, wat hem inspireerde om zijn eigen onderneming te starten. De bedrijfsnaam was snel gekozen, want zijn zoontje heet Clay en is zijn grote inspiratie.
De samenwerking met lokale groenteboer Dick Schaap is een belangrijk onderdeel. Elke week worden bananen die niet meer verkoopbaar zijn, opgehaald bij Dick Schaap. Vervolgens verwerkt Clemens ze in het bananenbrood. Ook is het bananenbrood vegan, lactosevrij en vrij van conserveringsmiddelen. Verder bevat het bananenbrood bijna geen toegevoegde suikers, en wordt het lokaal en ambachtelijk bereid. Een heerlijk duurzaam bananenbrood dus!
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …