
Clay’s Banenenbrood
Clemens’ geliefde bananenbrood uit zijn cateringbedrijf kreeg zoveel lof dat hij besloot zijn eigen merk te starten. De naam? Een ode aan zijn zoontje Clay, zijn grootste inspiratie. Elke week redt hij bananen die niet meer verkoopbaar zijn van verschillende lokale ondernemers in Purmerend. Deze bananen worden verwerkt in de bananenbroden, waarmee voedselverspilling wordt tegengegaan. Naast de originele loaf kun je kiezen uit de vegan, glutenvrije of zero sugar opties! Meer weten? Kijk dan op de website.
Fotocredits: Clay’s Bananenbrood
Clay’s Bananenbrood
Adres:Anjelierenstraat 37
Purmerend
Meer over minder verspilling

Programma: eet mij niet
‘Eet mij niet’ draait om dierenwelzijn en de weg naar een plantaardige toekomst.

Potverdorie!
Potverdorie! maakt duurzame, fruitrijke chutneys en jams van ‘lelijk’ fruit, met unieke smaken uit Nederland.

Vegan Sushi Bar
De Vegan Sushi Bar, opgericht in 2020, biedt plantaardige sushi en visvervangers voor een duurzame levensstijl.

Lait de Choco
Lait De Choco is een plantaardige chocolaterie, gericht op duurzaamheid, transparantie en het minimaliseren van verspilling.

De Groene Griffioen
De Groene Griffioen: een biologische boerderij met duurzame producten, van lokale bodem én een ruimte voor events.

Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.

Mr Blou I Love You
Mr Blou, ex-topchef, serveert in Amsterdam vegan streetfood geïnspireerd door streetfood uit Singapore.

JuiceBrothers
JuiceBrothers maakt dagelijks biologische, koudgeperste sappen die voedzaam zijn en barsten van smaak.

Madre
Madre is een eigentijds Mexicaans restaurant in de Jordaan, waar plantaardige gerechten en lokale smaken samenkomen.

Ecologische zorgboerderij de Boterbloem
Ecologische zorgboerderij De Boterbloem biedt biologische en lokaal verbouwde producten aan.

De Waaghals
De Waaghals is een vegetarisch restaurant, waar het verrassingmenu voornamelijk uit seizoens groenten bestaat.

Het couscous recept van Nadia Zerouali
Nadia Zerouali, ambassadeur van de Vegaroute, deelt 3 heerlijke recepten met je. Ontdek ze hier!

Buurvrouw Lisa
Kleinschalig (eenvrouws) bedrijf dat siropen, jams en tafelzuren maakt van zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden groenten en fruit.

Sababa’s
Sababa biedt gezond, duurzaam comfort food zonder troep: heerlijke Midden-Oosterse smaken op drie locaties!

Voedselcirkel Amsterdam
Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen, gered eten zoals verse groenten, fruit en brood.