
De focus op pure smaak en gebruik van natuurlijke ingrediënten is de leidraad voor deze onderneming.
Behalve op het gebied van gezondheid is Lisa, het gezicht achter Buurvrouw Lisa, constant bezig met het verduurzamen van haar bedrijf en de processen. Ze gebruikt het liefst lokale seizoensgroenten en -fruit, die ze ophaalt bij een vaste teler in de Beemster. Ze neemt ook fruit en groente af die zijn afgekeurd voor de reguliere verkoop vanwege een rare vorm of een plekje. Verpakkingen worden gerecycled waar dat kan. Tot slot heeft ze een overeenkomst met Too Good To Go, hierdoor worden haar producten niet weggegooid als de officiële houdbaarheidsdatum verstreken is, maar ze in principe nog goed zijn om te eten of drinken.
Buurvrouw Lisa is onder andere elke eerste zaterdag van de maand te vinden op NoordOogst! Neem een kijkje op de website voor meer informatie!
Fotocredits: Buurvrouw Lisa

Buurvrouw Lisa
Adres:N/A
Amsterdam
Meer over minder verspilling

De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.
Voedselbank Amsterdam
De Voedselbank verstrekt wekelijks 4500 voedselpakketten, bestrijdt armoede en vermindert voedseloverschotten.
TKRAMREPUS – De Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is de eerste omgekeerde supermarkt waar je voedsel brengt in plaats van haalt, om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, voor een circulaire productieketen.
De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.
Karma Kebab
Karma Kebab maakt plantaardige kebab van lokale ingrediënten, en is ontstaan als lekkere nachtsnack op Lowlands.