
Voedsel verbindt!
BuurtBuik staat ervoor om samen een betere buurt te maken: ze brengen buurtbewoners samen en redden voedsel van verspilling. Enthousiaste vrijwilligers uit de buurt halen eten op bij groenteboeren, horeca en supermarkten dat anders zou worden weggegooid. En elke week koken ze hiervan een heerlijke, gratis en gezonde maaltijd.
Iedereen is welkom! Want naast lekker eten draait BuurtBuik vooral ook om gezelligheid.
Mee doen?
BuurtBuik is afhankelijk van enthousiaste vrijwilligers. Help een dagdeel mee met eten ophalen, koken, uitdelen of bezorgen. Dit kan eenmalig, wekelijks of maandelijks; wanneer het jou uitkomt. Ben je langere tijd (flexibel) beschikbaar? Help dan mee door coördinator, chef of bestuurslid te worden. Neem een kijkje op de website van BuurtBuik om te zien hoe jij kunt helpen, of om een hapje mee te eten.
Fotocredits: BuurtBuik




BuurtBuik
Adres:Elandsgracht 70
Amsterdam
Meer over minder verspilling

Interview: Hotel casa
Hotel Casa et zich op allerlei manieren in voor een groener en socialer Amsterdam. Van het vergroenen van hoteldaken, tot het helpen van economische daklozen en het onder de loep (camera!) nemen van voedselverspilling.

Hummus & Habibis
Bader Dabbagh biedt verse, authentieke biologische Syrische hummus en maaltijden.

Dwaze Zaken
Dwaze Zaken serveert biologische, streekgebonden gerechten met oog voor duurzaamheid en eerlijkheid.

De VerbroederIJ
De VerbroederIJ is een sociale ontmoetingsplaats met terras, moestuin en een strandje. Alles is bedacht en onderhouden door de buurtbewoners zelf!

Potverdorie!
Potverdorie! maakt duurzame, fruitrijke chutneys en jams van ‘lelijk’ fruit, met unieke smaken uit Nederland.


Moestuinvereniging Proefeiland
De Moestuinvereniging Proefeiland biedt buurtbewoners een permanente locatie op IJburg om groente te telen.


Amstergaard
Duurzame mini voedselbossen boven de grond die biodiversiteit en de leefomgeving verbeteren.

Plantaardiger eten: gezond, lekker en Amsterdam op z’n best!
Steeds meer mensen kiezen vaker voor plantaardig eten – niet omdat het moet, maar omdat het lekker, gezond en beter voor de wereld is.

Tips tegen voedselverspilling
Wist je dat we in Amsterdam elk jaar 49 miljoen kilo eten weggooien? Zonde én slecht voor het klimaat! Leer hier hoe je makkelijk minder verspilt.

Voedselcirkel Amsterdam
Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen, gered eten zoals verse groenten, fruit en brood.

Interview: Rhea’s vegan dumplings van geredde groenten
Catering collectief Tuindorp Deli-cious kookt gezond en duurzaam voor Amsterdammers die het hard nodig hebben. Wij interviewden Rhea Cachola, een van de oprichters van het collectief uit Amsterdam Noord.

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.


Pluk! Groenten van West
Geniet van biologische groenten, buitenlucht en gemeenschap: word oogster bij Pluk! Groenten van West.

Pllek
Pllek biedt verrassende, gerechten met 75% vegetarische opties en veel seizoensgebonden smaken.

Donny Craves
Heerlijke vegan brownies, cakes en koeken die verspilling tegen gaan.