Thull’s deli

Thull's staat voor ambachtelijk, lokaal, liefdevol, sociaal en duurzaam gemaakte producten.

Thull’s deli

Thull’s deli is een eetwinkel: een traiteur, lunch-delicatessenzaak, wijnwinkel, fermentatie & inmakerij ineen. Naast lunch en verse maaltijden maken ze ook pickles en gefermenteerde groente zoals zuurkool en kimchi en brouwen ze waterkefir en kombucha. ­

Thull’s bevordert het eten van groente op een manier die begint bij lekker maar die ook gezond is. De groente-pickles, zowel op azijn ingemaakt als gefermenteerd, zijn heerlijke bijgerechten, lekker in salades, op een broodje en op de borrelplank. Het zijn kleurige knapperige groente die zowel voor carnivoren als veganisten aantrekkelijk zijn. De waterkefir en kombucha zitten ook tjokvol goede bacteriën en zijn daarnaast een gezond alternatief voor reguliere frisdrank en een mooie vervanger voor wijn of bier.

Simone van Thull: ““Wist je dat we al eten inmaken zolang we koken? Zelfs de Grieken en Romeinen deden het al! Gefermenteerde en ingemaakte groenten zijn niet alleen heel gezond, het is ook nog eens duurzaam. Er wordt zoveel eten weggegooid en we willen het hele jaar door aubergines en tomaten kunnen eten. Helemaal niet duurzaam! Als je deze groente fermenteert of inmaakt, gaan ze heel lang mee én kun je met de seizoenen mee eten, zonder in de winter alleen maar kool te hoeven eten.” Lees hier het hele interview met oprichter Simone van Thull. 

Meer weten of langskomen? Bekijk hier de website van Thull’s.

Afbeelding banner: Thull’s Deli

 

Thull’s deli
Ga naar de website »

C. van Eesterenlaan 21, Zeedijk 21
Amsterdam

Thema: , ,

Buurt: Oost, Centrum

Trefwoorden: winkel, fermentatie, gezond