Studio Osdorperban

Studio Osdorperban, een ontwerpstudio door en van jongeren uit Osdorp, heeft een product ontworpen die jongeren aanzet gezonde voedingskeuzes te maken.

Studio Osdorperban

Studio Osdorperban, een ontwerpstudio door en van jongeren uit Osdorp, heeft een product ontworpen die jongeren aanzet om gezonde voedingskeuzes te maken. In het ontwerp van het product, besloten ze om snacks die bij de kassa’s liggen als uitgangspunt te nemen.  Tussen de buit lag een grote zak pipa’s (zonnebloempitten), ze besloten unaniem om deze gezonde snack naar onze eigen hand te gaan zetten. Een notenbrander uit Amsterdam-West is ingeschakeld om de beste kwaliteit pipa’s te voorzien van lekkere smaken. In co-design met de jongeren hebben ze daarbij de gehele branding van het product ontworpen, inclusief naam voor de snack… PiPAX!

De jongeren hebben nagedacht over elk aspect van het product, van het zaaien van zonnebloemen, het ontwerpen van duurzame verpakkingen, tot het ontwerpen van nieuwe producten van de zonnebloemschilletjes. Niet voor niets is Studio Osdorperban gekozen als winnaar van de Van Amsterdamse Bodem Award 2023! We interviewden de jongeren over hun missie en toekomstdromen. Lees het interview en check de website van Studio Osdorperban voor meer informatie!

 

Studio Osdorperban
Ga naar de website »

L. van Sonsbeeckstraat 6
Amsterdam

Thema:

Buurt: Nieuw-West

Trefwoorden: PiPAX!, Studio Osdorperban, Jongeren, Zonnebloempitten,